به گزارش سایک نیوز به نقل از ایرنا، پژوهشگران دانشگاه ام ای تی روشی را ابداع نمودند که وجود و میزان دوپامین مغز را بیش از پیش آشکار مینماید.
مدیکال ساینس در این خصوص می نویسد: دوپامین یکی از انتقالدهندههای مغز است که توسط سلول های عصبی مورد استفاه قرار میگیرد. این انتقال دهنده عصبی همچنین مسئول یادگیری، حافظه، احساسات و عادتهای رفتاری است.
روشهای قبلی اندازهگیری دوپامین، با محدودیتهایی مواجه بود و از طرفی هم مشخص نمیکرد که چه مقدار از مغز تحت تاثیر این انتقالدهنده عصبی قرار دارد.
ابزار اندازهگیر دوپامین تولید شده توسط پژوهشگران MIT ، از آرایههای الکترودهای کربنی تشکیل شده است و هردو محدودیت روشهای پیشین را برطرف میکند، از طرفی این دستگاه به اندازهای کوچک است که میتواند در مغز انسان مورد استفاده قرار گیرد، بدون آنکه به بافت مغز آسیبی وارد کند.
قطر الکترودهای کربنی حدود ۱۰ میکرون است و هشت عدد از آن در یک پلیمر سخت به نام PEG قرار میگیرد، این پلیمر از آسیب احتمالی الکترودها به بافت مغز جلوگیری میکند. پس از قرارگرفتن الکترود در مغز، یک ولتاژ نوسانی بسیار کوچک اعمال میشود، این ولتاژ با ترکیب دوپامین، واکنشهای الکتروشیمیایی ایجاد می کند که سبب بوجود آمدن جریان قابل اندازهگیری می شود و از این طریق میتوان وجود و اندازه دوپامین را تشخیص داد.
یکی از مهمترین کاربردهای این روش، بررسی اثربخشی داروهای درمان پارکینسون است. پارکینسون یکی از مهمترین بیماری های عصبی مرتبط با دوپامین است.
نتایج این تحقیقات در نشریه Lab on a Chip منتشر شده است.
بیشتر بخوانید: