آیا کروناویروس به حافظه و زبان آسیب می‌رساند؟!

آیا کروناویروس به حافظه و زبان آسیب می‌رساند؟!

بر اساس نتایج تحقیقات پژوهشگران برزیلی، سارس-کوو-۲ ( SARS-CoV-۲) ویروسی که باعث ایجاد بیماری کووید-۱۹می‌شود، می‌تواند بافت مغز را آلوده کرده و بر ساختار قشر مغز منطقه‌ای که مسئول عملکردهایی مانند حافظه، هوشیاری و زبان است، تاثیر داشته باشد.

به گزارش سایک نیوز و به نقل از ایسنا، دانیل مارتینس دو سوزا، استاد انستیتوی زیست‌شناسی دانشگاه کامپیناس (یونیکامپ) گفت: “ما برای اولین بار نشان دادیم که ویروس SARS-CoV-۲ آستروسیت‌ها را آلوده کرده و تکثیر می‌شوند که نتیجه آن کاهش امکان زنده ماندن سلول‌های عصبی است.”

نتایج این تحقیق نشان داد، ویروس کرونا می‌تواند بر روی سلول‌های آستروسیت، فراوان‌ترین سلول در سیستم عصبی مرکزی، تاثیر بگذارد و عملکردهایی مانند پشتیبانی و تامین مواد مغذی برای سلول‌های عصبی و تنظیم غلظت انتقال‌دهنده‌های عصبی و سایر مواد مانند پتاسیم را تحت تاثیر قرار دهد.

در این تحقیق ذکرشده است: “عفونت این نوع سلول از طریق آزمایش‌های انجام‌شده بر بافت مغز ۲۶ بیمار فوت‌شده به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ تایید شد. ”

در این تحقیق، دانشمندان از روشی استفاده کردند که به‌عنوان ایمونوهیستوشیمی شناخته می‌شود و شامل استفاده از آنتی‌بادی برای تشخیص آنتی‌ژن‌های خاص در نمونه بافت است.

وجود ویروس در ۲۶ نمونه مورد بررسی تایید شد و در پنج نمونه از آن‌ها تغییرات خاصی یافت شد که احتمال آسیب به سیستم عصبی مرکزی را نشان می‌دهد.

۸۱ بیمار دیگر با علائم خفیف کووید-۱۹ نیز موردمطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که یک‌سوم از آنان ۶۰ روز بعد از ابتلا به بیماری علائم عصبی یا اعصاب و روان مانند اختلال حافظه، خستگی، سردرد، اضطراب و سایر علائم را نشان دادند.

این مطالعه توسط دانشمندان یونیکامپ و دانشگاه سائوپائولو (USP) و با همکاری دانشمندان آزمایشگاه ملی علوم زیستی، دانشگاه فدرال ریودوژانیرو و موسسه D’Or انجام‌شده است.

 

بیشتر بخوانید:

ابتلا به کرونا، زمینه‌ساز اختلال اضطراب پس از حادثه (PTSD)

این “خطا”، شما را به پرتگاه کرونا می‌برد!