پیش بینی پیدایش بازاری بزرگ برای ارائه خدمات شناختی در جهان

پیش بینی پیدایش بازاری بزرگ برای ارائه خدمات شناختی در جهان

به گزارش سایک نیوز به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سید کمال خرازی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی اظهار داشت: ظهور بازار بزرگی در زمینه ارائه خدمات شناختی از جمله توانبخشی و تقویت شناختی در جهان پیش بینی می شود، به طوریکه پیش بینی حجم این بازار تنها در آمریکا تا سال ۲۰۲۰ شش بیلیون دلار است.

وی با اشاره به علوم و فناوری های شناختی و نقش آن به عنوان یکی از دانش ها و فناوری های همگرا در توسعه شیوه های جدید مداخلات پزشکی برای معالجه آسیب های مغزی، اختلالات شناختی و روانی، خدماتی را که علوم شناختی می تواند به حوزه پزشکی ارائه دهد برشمرد و افزود: ظهور بازار بزرگی در زمینه ارائه خدمات شناختی از جمله توانبخشی و تقویت شناختی در جهان پیش بینی می شود، به طوریکه پیش بینی حجم این بازار تنها در آمریکا تا سال ۲۰۲۰ شش بیلیون دلار است. البته، در آمریکا ۸۳% مردم سالانه با مراجعه به متخصص توانایی های شناختی خود را ارزیابی می کنند تا اگر آثاری از افول توانایی های شناختی خود ببینند، به موقع به معالجه آن بپردازند.

خرازی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: امروزه به برکت توسعه فناوری های جدید تصویر برداری از مغز، ترسیم مدارهای مغزی انسان برای تشخیص اختلالات شناختی و روانی انسان فراهم شده است. علاوه بر این، محققان در پی طراحی طبقه بندی تشخیصی مبتنی بر علائم زیستی (RDoC)، به جای طبقه بندی صرفاً مبتنی بر نظر متخصصین (DSM) برای تشخیص اختلالات روانی هستند.

وی همچنین به تأسیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز اشاره کرد و ادامه داد: هم اکنون این آزمایشگاه در اختیار همه اساتید و محققان برای مطالعات تصویر برداری از مغز است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی همچنین در ادامه به تشریح شیوه های جدید مداخله برای معالجه آسیب های مغزی و اختلالات شناختی پرداخت و نوع حمایت هایی را که ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی از تحقیقات مربوط به این نوع مداخلات انجام می دهد، بیان کرد و از اساتید دانشگاه های علوم پزشکی خواست در فراخوان های ستاد برای ارسال طرح های تحقیقاتی خود در زمینه علوم و فناوری های شناختی شرکت کنند.