در این روزهای منتهی به کنکورتوصیه‌هایی وجود دارد که می‌تواند به داوطلب کنکوری برای گرفتن نتیجه بهتر کمک کند.

در این روزهای منتهی به کنکورتوصیه‌هایی وجود دارد که می‌تواند به داوطلب کنکوری برای گرفتن نتیجه بهتر کمک کند.

 

 

 یک روانشناس گفت: هرچه به زمان برگزاری کنکور نزدیک می شویم اضطراب و استرس کنکوری ها بیشتر می شود که باید نکاتی را رعایت کنند.

علی جمیاری  با اشاره به نزدیک شدن به زمان برگزاری کنکور سراسری، اظهار کرد: در این زمان توصیه‌هایی وجود دارد که می‌تواند به داوطلب کنکوری برای گرفتن نتیجه بهتر کمک کند.

وی با اشاره به اینکه تمرکز یکی از مهم‌ترین عوامل در ایام نزدیک شدن به کنکور است، عنوان کرد: داوطلبان باید تا می‌توانند از استرس دوری کنند، یکی از ویژگی های طبیعی رویارویی با اتفاق های ویژه و غیر قابل تکرار ظهور پدیده اضطراب است و هر چه میزان نامعلومی و ریسک در آن بیشتر باشد میزان اضطراب نیز به همان نسبت بیشتر است و از سمت دیگر هر چه نتیجه قابل پیش بینی با نتیجه دلخواه فاصله بیشتری داشته باشد، باز هم باعث اضطراب می‌شود.

جمیاری تاکید کرد: با تمام مشکلاتی که در رقابت میلیونی کنکور در ایران وجود دارد می توان با درایت، تأمل و تیز بینی تمام روزهای نزدیک کنکور را سپری کرد.

این روانشناس با اشاره به اینکه تکنیک هایی برای افزایش تمرکز وجود دارد، عنوان کرد: ازجمله این تکنیک ها می توان به فکر نکردن به شکست، تکیه بر واقعیت خود سعی کنید کمی بهتر از آن در کنکور ظاهر شوید و برای همان میزان پیشرفت نیز تلاش کنید، اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه شرکت در کنکورهای خانگی می تواند باعث افزایش تمرکز در روز کنکور شود، بیان کرد: به اصل «عادی بودن» معتقد باشید و با بی خوابی و شب بیداری یا فشرده کاری در چند روز تغییر زیادی در نتیجه حاصل نخواهد شد.

جمیاری افزود: پراکنده کاری نکنید و حول برنامه خویش که بیشتر به آزمون اصلاح تکیه دارد متمرکز شوید.

این روانشناس تاکید کرد: نقش اولیا در کاهش یا افزایش اضطراب و در مقابل آن تمرکز و توکل یک نقش هم افزا و مهم است.

وی با اشاره به اینکه کنکوری ها باید ساعت خوابتان را منظم، غذای خوب بخورید و ورزش کنید، عنوان کرد: شاید تا این هفته برنامه خواب و استراحتتان را نسبت به برنامه‌ریزی درس خواندنتان تنظیم کرده باشید و بعضی از شما شب‌ها و در زمان خلوتی خانه عادت به درس‌خواندن داشتید و بعضی‌های دیگر درس خواندن در طول روز به خصوص صبح‌ها را ترجیح می‌دهند، با این حال در هفته پایانی بهتر است همه عادت‌ها را کنار بگذارید و در یک ساعت مشخص بخوابید.

جمیاری ادامه داد: پیشنهاد ما به شما این است که حدود ساعت ۱۰ تا ۱۱ شب حتماً بخوابید و حتی اگر خوابتان نمی‌آید روی تختتان دراز بکشید و با بستن چشم‌ها به مغزتان استراحت دهید.

این روانشناس افزود: بهتر است صبح ساعت ۷ بیدار شوید چون ۴۰ دقیقه طول می‌کشد تا سیستم اعصاب مرکزی شما آماده سرویس‌دهی شود، بنابراین باید ساعتی بیدار شوید که سیستم عصبی‌تان حداکثر یک ساعت زمان برای آماده شدن داشته باشید، این تمرین خوبی است تا در روز آزمون آماده و سرحال باشید.

وی افزود: مطمئنا مغز شما در روز کنکور از انرژی استفاده می‌کند که شما آن را در روزهای قبل ذخیره کرده‌اید، در هفته پایانی مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه، خرما، عسل، انجیر و مغز گردو را حتما در برنامه غذایی‌تان قرار دهید، این را فراموش نکنید که در روز امتحان باید حدود ۴ تا ۵ ساعت روی صندلی سفت و سخت امتحان بنشینید بنابراین از حالا باید فکری برای تقویت عضلات بدنتان کنید.

جمیاری تصریح کرد: لازم نیست بدنتان را در هفته پایانی با ورزش‌های سنگین خسته کنید، شما می‌توانید با چند حرکت کششی سبک و ساده در منزل عضلات خودتان را تقویت کنید.

این روانشناس با اشاره به تاثیر آب بر آرامش روانی بیان کرد: در هفته های باقی‌مانده تا آزمون حداقل یک یا دو جلسه به استخر بروید و آرام شنا کنید.

وی با اشاره به اینکه توصیه می شود هفته پایانی منتهی به کنکور درس نخوانید، مرور کنید و تست بزنید، افزود: در اواخر هفته اول تا روز قبل از کنکور روزهای آرامی را پشت سر بگذارید و بیشترین تکیه خود را بر روی مرور خلاصه درس ها و نوت هایی که قبلا برداشتید بگذارید.

 

منبع: ایسنا

 

بیشتر بخوانید:

کنکوری‌ها بخوانند؛ ۷ راه برای تمرکز بهتر

۲۰ روش کاربردی برای کنکوری ها برای داشتن آزمونی موفق