۲۷ درصد جمعیت کشور به مواد مخدر نگرشی مثبت دارند

۲۷ درصد جمعیت کشور به مواد مخدر نگرشی مثبت دارند

به گزارش سایک نیوز به نقل از ایسنا، حمید صرامی مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: نیازمند واکنشی تخصصی در برخورد با پدیده‌های اجتماعی هستیم زیرا با نگاه کهنه و دیروز نمی‌توان به استقبال آینده رفت.

وی با بیان اینکه در عصر دگرگونی‌های فزاینده، ما با سرعت تحولات و سرعت شتابان تغییرات در عرصه‌های اجتماعی، در عرصه فرهنگ، ارزش‌ها و مباحث اقتصادی مواجه هستیم، ادامه داد: این سرعت تغییرات ارمغان‌های منفی به دنبال خواهد داشت که یکی از آن‌ها رشد آسیب‌های اجتماعی می باشد.

صرامی افزود: بشر در قرن بیست و یکم وارد دگرگونی‌های پیچیده‌ای شده است که با چند مؤلفه همراه است و اگر همه متخصصان و اندیشمندان عرصه تعلیم و تربیت به این ویژگی‌ها توجه نکنند، قطعا با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.

وی تصریح کرد: در مطالعاتی که در جامعه جهانی صورت گرفته است، حجم و دایره آسیب‌های اجتماعی افق وسیع‌تری را به خود می‌گیرد. سه نظام اجتماعی که در تیررس این آسیب‌ها قرار گرفته‌اند شامل نهاد خانواده، نهاد مدارس، دانشگاه‌ها و محیط آموزشی و نهاد محله‌های شهری و روستایی است.

 

مثلث اعتیاد در راس آسیب‌های اجتماعی

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، راس آسیب‌های اجتماعی را یک مثلث سه ضلعی شامل اعتیاد به مواد مخدر، مشروبات الکلی و مباحث سوء اخلاقی و روابط جنسی دانست و افزود: دشمنان برای ترویج این سه آسیب جدی از ابزارهایی همچون برخی شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌های ماهواره‌ای و بیش از ۱۰۰ شبکه پورنوگرافی قابل دسترس در سطح کشور استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به پیچیدگی ماهیت مسائل اجتماعی، ادامه داد: نباید با یک رویکرد تقلیدگرایانه و سطحی، به استقبال آسیب رفت. برای کنترل و مهار آسیب‌های اجتماعی نیازمند یک دانش برنامه ریزی تخصصی هستیم و در صورت نداشتن این دانش در برابر آسیب‌ها منفعل خواهیم بود.

صرامی تاکید کرد: اول باید شناخت صحیح و درکی عمیق مبتنی بر داده‌های صحیح علمی داشته باشیم و کاملا بدانیم در سطح جامعه چه می‌گذرد و در مقابله تهاجمی با آسیب‌ها گام برداریم.

 

اجرای طرح توانمندسازی در ۱۲ استان

حمید صرامی اظهار داشت: ما نیاز به افراد متخصص در بحث مبارزه با مواد مخدر داریم که در حال حاضر در آموزش و پرورش این اتفاق در حال رخ دادن است و نتایج خوبی نیز در پی خواهد داشت. تجارب کشورهای توسعه یافته نشان می‌دهد که باید برای اجرای طرحی که سه لایه را با هم پوشش می دهد، اقدام کنیم.

وی ادامه داد: در ۱۲ استان کشور طرح توانمندسازی و روش‌های پیشگیری اولیه از اعتیاد از سه قشر دانش آموز، والدین دانش آموزان و مدیران و مربیان دانش آموزان قابل اجرا است. که استان‌های قم، قزوین، لرستان، مرکزی، کرمان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، خوزستان و گلستان و تهران جزء این طرح می‌باشند.

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور همچنین افزود: میانگین تمایل به مصرف مواد در جمعیت عمومی کشور ۱۶٫۸ درصد است.

 

نگرش ۲۷ درصد جمعیت کشور به مواد مخدر مثبت است

وی اظهار کرد: در حالی که ۲۷٫۹ درصد جمعیت عمومی کشور به مواد نگرش مثبت دارند، بنابراین باید به صورتی عمل کرد که نوجوانان و جوانان در سلسله آموزش‌های ارتقاءتوانمندی اجتماعی و روانی نگرشی منفی نسبت به مواد پیدا کنند.

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: در بسیاری از کشورهای جهان به این نتیجه رسیده‌اند که فعالیت‌های دولتی نمی‌تواند بحث مبارزه مواد مخدر را به موفقیت برساند اما اگر آحاد جامعه در این زمینه فعالیت کنند زمینه‌ کنترل آسیب ایجاد خواهد شد.

صرامی با بیان اینکه ۱۳ میلیون دانش‌آموز در ایران در حال تحصیل هستند، گفت: با وجود این تعداد دانش‌آموز در مدارس کشور، در حال حاضر چند تشکل دانش‌آموزی ضداعتیاد در مدارس داریم؟ به جرات می‌توان گفت که در سطح مدارس تشکل دانش‌آموزی ضداعتیاد نداریم. این طرح باید بتواند حس اجتماعی را در دانش آموزان تحریک کند که آن‌ها وارد این عرصه شوند.

 

والدین بسیاری از دانش آموزان معتاد، اعتیاد دارند

وی افزود: حدود ۶۳ درصد مردم ایران علاقه‌مند به پیشگیری در خصوص اعتیاد هستند اما مشکل این است که این افراد الگو و مدل ندارند.

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهار کرد: آمارها نشان داده که ۵۵ درصد از پدران و مادران بعد از گذشت ۳ تا ۵ سال از اعتیاد فرزندان خود مطلع می‌شوند، تنها آموزش و پرورش در رابطه با اعتیاد دانش آموزان مقصر نیست چرا که والد بسیاری از این دانش‌آموز معتاد بوده‌اند.

 

بیشتر بخوانید: