به گزارش سایک نیوز به نقل از ایسنا، دکتر محمد اسلامی معاون دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اظهار داشت: تربیت مربیان کارآمد، رمز تداوم مراجعه زوجین به مراکز مشاوره ازدواج است.
وی تاکید کرد: چارچوبهایی که مورد توافق همه هستند، باید در تربیت مربیان جهت آموزشهای ازدواج و پس از آن مورد توجه قرار گیرد.
دکتر اسلامی افزود: همافزایی از جمله ضروریاتی است که در آموزشها و میان مربیان باید رعایت شود و با حرکت در یک سمت و سو میتوان اعتماد مراجعان را جلب و مراجعات بعدی آنان را تضمین کرد.
وی با اشاره به نقش مربیان در این زمینه، گفت: مربیان میتوانند با عملکرد مناسب و شایسته، اهمیت آموزشهای حین و بعد ازدواج را به زوجین نشان دهند. پنج سال اول زندگی باید هدفگذاری برنامهها باشد، چرا که اکثر اختلاف سلیقهها در سالهای اول پس از ازدواج خود را نشان میدهند. شیوه برقراری ارتباط با مراجعان در تداوم مراجعه به مشاوره ازدواج بسیار موثر است و اگر زوجین شاهد عملکرد درستی از مشاوران باشند، با اعتماد به سایر مراکز نیز مراجعه خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: ارزیابی اولیه از مراجعان و تمرکز بر ابعاد مرتبط با سلامت باروری و جنسی و خانواده از جمله رویکردهایی است باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر اسلامی ادامه داد: وجود متولیهای مختلف برای برنامههای سلامت روان سبب تشدید مشکلات شده است و به عنوان مثال دفتر سلامت روان و کنترل اعتیاد وزارت بهداشت و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به عنوان متولی اجرایی در زمینههای مشاوره صاحب نظر هستند و کاهش متولیان و حرکت همراستای آنان میتواند گام مثبتی جهت برطرف شدن مشکلات باشد.
در ادامه رضایی، کارشناس برنامه باروری دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز عنوان کرد: سلامت در زندگی مشترک تعاریف مختلفی دارد که سازمان بهداشت جهانی آن را از چهار منظر مورد بررسی قرار داده است. طبق این تعاریف، سلامت فیزیکی به تندرستی جسمی و سلامت روحی و روانی به لذت بردن از زندگی مشترک اشاره دارد و همچنین سلامت جسمانی نیز به لذت بردن از روابط و زندگی اجتماعی اطلاق میشود. سلامت باروری نیز نه تنها در زنان بلکه در مردان مطرح است و اهمیت سلامت باروری در مردان کم اهمیتتر از زنان نیست.وی تاکید کرد: در کنار خوب بودن و سلامتی، خوب نبودن به عنوان ضلع مخالف مطرح است و به تمامی تعاریفی که مخالف با تعاریف سلامتی ارائه شده در بالا باشد، خوب نبودن را شامل میشود. داشتن نقص عضو، بیماری، ناراحتیهای روحی و تحت فشار بودن در زندگی زناشویی همگی از جمله مواردی هستند که عدم سلامتی را رقم میزنند.
رضایی در پایان خاطرنشان کرد: سلامت جنسی بسیاری از ابعاد زندگی زوجین همچون ارتباطات در جامعه و خودشناسی را تحت تاثیر قرار میدهند.
بیشتر بخوانید: