به گزارش سایک نیوز به نقل از مهر، طبق یک مطالعه، مغز رفتار اجتماعی در زنان و مردان را به شکل متفاوتی تنظیم می کند و ممکن است داروهای مربوط به روانپزشکی تاثیر عکسی بر این دو جنسیت داشته باشند.
محققان دانشگاه ایالتی جورجیا کشف کرده اند که انتقال دهنده عصبی سروتونین (۵-HT) و هورمون آرژنین-وازوپرسین (AVP) به شیوه ای متفاوت و معکوس در زنان و مردان عمل می کنند و بر پرخاشگری و سلطه گری تاثیر می گذارند.
از آنجائیکه دو خصیصه پرخاشگری و سلطه گری با مقاومت در برابر استرس مرتبط هستند، این یافته ها بر پیشرفت شیوه های درمانی کارآمدتر مخصوص هر جنسیت در رابطه با اختلالات روانپزشکی ناشی از استرس تاثیر خواهند گذاشت.
الیوت آلبرز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این نتایج آغازگر مبنای نوروشیمیایی برای فهم عملکرد کاملا متفاوت مغز اجتماعی در زنان و مردان است.»
اختلالات روانپزشکی در زنان و مردان متفاوت است. به عنوان مثال، زنان بیشتر مبتلا به افسردگی و اختلال اضطراب می شوند، درحالیکه مردان بیشتر از اُتیسم و اختلال کمبود توجه رنج می برند. با وجود این تفاوت ها، شیوه های درمانی برای هر دو گروه یکسان است.
در این مطالعه که بر روی همسترها انجام شده، محققان دریافتند سروتونین (۵-HT) و آرژنین-وازوپرسین به شیوه های متفاوت در هیپوتالاموس زنان و مردان برای کنترل پرخاشگری و سلطه گری عمل می کنند.
همچنین این مطالعه نشان می دهد تجویز داروهای متداول برای اختلالات روانپزشکی موجب افزایش پرخاشگری در زنان و ممانعت از پرخاشگری در مردان می شود.