مردان کمتر از زنان به اختلال اضطرابی مبتلا هستند

مردان کمتر از زنان به اختلال اضطرابی مبتلا هستند

مردان کمتر از زنان به اختلال اضطرابی مبتلا هستند. پژوهشگران می‌گویند زنان دست‎کم دو برابر مردان در معرض ابتلا به اختلال اضطرابی هستند.

در این تحقیق که به صورتی جهانی صورت گرفته عنوان شده علاوه بر زنان، جوانان زیر ۳۵ سال و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن بیشتر دچار اضطراب می‌شوند.

بر اساس یافته های این تحقیق که بخشی از آن توسط دانشگاه کمبریج در بریتانیا انجام شده به این نتیجه رسیده اند که اختلال اضطرابی از آنچه تصور می‌شد بسیار فراگیرتر است. برآورد شده است که در اروپا از هر صد نفر چهار نفر دچار اضطراب هستند.

نتایج این تحقیق که بخشی از یک بررسی جهانی است که  آن در نشریه ‘مغز و رفتار’ (Brain and Behavior) منتشر شده است. این تحقیقات نشان داده است که سالانه بیش از ۶۰ میلیون نفر در اتحادیه اروپا به نوعی اختلال اضطرابی مبتلا می‎شوند.

در آمریکای شمالی این سمئله حادتر بوده به طوری که از هر صد نفر ۸ نفر دچار اضطراب هستند. آمار نشان داده است که در آسیای شرقی این میزان به پایین‌ترین حد خود می رسد و از هر صد نفر ۳ نفر به اختلال اضطرابی مبتلا هستند.

محققان می‌گویند با آنکه بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰ آمار مبتلایان تقریبا یکسان مانده است، اما مسئله این است که بر خلاف بیماری افسردگی، در مورد اضطراب بندرت تحقیقات انجام شده است.

اولیویا رمس، از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های پایه دانشگاه کمبریج گفت اختلال اضطرابی زندگی روزمره را بسیار دشوار می‎کند.

به گفته او به بیماری افسردگی توجه زیادی می‌شود که البته مسئله مهمی است، “اما اضطراب هم به همان اندازه حائز اهمیت است و زندگی را به همان اندازه مختل می‎کند.”

خانم رمس گفت: “اضطراب ممکن است باعث بیماری‎های دیگر از جمله اختلالات روانی دیگر شود، خطر اقدام به خودکشی را بالا ببرد و اصولا اختلالی است که هزینه آن برای جامعه بسیار بالاست.”

“این نکته بسیار مهم است که نهادهای بهداشتی و درمانی بدانند این اختلال تا چه حد شایع است و چه اقشاری بیشتر در معرض ابتلا به آن قرار دارند.”

اختلال اضطراب چیست؟

احساس نگرانی، تشویش، ترس و دلهره‎ای که فرد به مدت طولانی تجربه کند یا مکررا رخ دهد به طوری که کارهای روزانه و عادی را مختل کند، اختلال اضطرابی محسوب می‎شود.

اضطراب مزمن با علائم فیزیکی نیز همراه است. فشار خون بالا، حالت تهوع و بی‎خوابی یا کم‎خوابی از بارزترین نشانه‎های جسمانی آن است.

در این مرحله اضطراب به بیماری تبدیل شده و این امکان برای پزشکان وجود دارد که نوعی خاص از اختلال اضطرابی (به عنوان مثال وسواس و یا ترس مفرط از اماکن عمومی) را تشخیص دهند.

آیا زنان بیشتر از مردان دچار اضطراب می‎شوند؟

بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است زنان در سراسر جهان دو برابر در معرض خطر ابتلا به اختلال اضطرابی قرار دارند.

اما خانم رمس می‎گوید که این مسئله ممکن است ناشی از نوسانات هورمونی باشد یا ممکن است به دلیل نقش سنتی زنان در نگهداری از فرزندان باشد.

این تحقیقات نشان داده است که اختلال اضطرابی به ویژه در افراد مبتلا به بیماری‎های مزمن شایع‎تر است.

به عنوان مثال ۳۲ درصد از افرادی که مبتلا به بیماری ام‌اس هستند و همچنین ۲۳ درصد از بیماران مبتلایان به سرطان دچار اختلال اضطرابی هستند.

بعلاوه در این تحقیق آمده که زنان باردار درست قبل و بعد از وضع حمل بیشتر در معرض ابتلا به اختلال وسواسی-اجباری (OCD) هستند.

http://master-phd.ir