معاون دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی گفت: اجرای طرح مشاوره روانشناختی ازدواج برای پنج سال بعد از پیوند زناشویی، در سطح کشور در دستور کار است و به صورت آزمونی در چند استان آغاز شده است.
سایک نیوز به نقل از خبرنگار ایرنا، بهزاد وحیدنیا روز یکشنبه درهمایش تخصصی هفته سلامت روان در سالن پارک بانوان شهرداری اردبیل اظهار کرد: برای اجرای طرح مشاوره روانشناختی ازدواج، با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تعامل کرده ایم.
وی ادامه داد : در این راستا مباحث مددکاری، شناسایی پایه و معرفی خدمات در کنار مشاوره روانشناختی ازدواج به کمک هم می آیند تا از بیماریهای حوزه روان در خانوادهها کاسته شود و برای زوجین دارای مشکلات روانشناختی، سیاستها و برنامههایی اجرا خواهد شد.
وی اظهار کرد : سه هزار و ۲۰۰ مرکز مشاوره بهزیستی در کشور فعال است و سرعت پاسخ دهی از درگاه ملی و صدور مجوزها افزایش یافته و ساماندهی این مراکز با مرجعیت واحد و لحاظ استانداردهای لازم و با کمک بخشهای غیردولتی پیگیری میشود.
وی تصریح کرد : روان انسان در جهان معاصر از سیاستگذاریهای جنگ طلبانه، کرونا، حوادث، رسانهها، تخریب محیط زیست، اقتصاد و معشیت متاثر است و این موارد آرامش انسانها را به هم می زنند و سلامت روان آدمی را دستکاری می کنند.
وحیدنیا گفت : در تعریف سلامت روان به نبود بیماری و داشتن کارایی کفایت نمیشود، بلکه به مفاهیم شادی، به باشی، جمع گرایی و احساس لذت نیز توجه داریم و مراکز مرتبط با بهزیستی و بخشهای دولتی و غیردولتی در این راستا به آموزش اهمیت میدهند.
وی افزود : سازمان بهزیستی در حوزه روانشناختی و سلامت روان به اولویت بندی و بومیسازی مباحث و تسهیل دسترسی به خدمات اهمیت میدهد و روانشناسان باید در نظام ارجاع قرار گیرند تا کیفیت خدمات ارتقا یابد.
وی ادامه داد : توسعه انجمنها و تشکلهای مردم نهاد حوزه سلامت روان در دستور کار بهزیستی است و باید خطاهای سیاستگذاریها و بازخوردها در حوزه روانشناختی رصد شود و توانمندسازی حرفهای بیشتر پیگیری و حرکت به توسعه بیمههای همگانی تسریع شود.
معاون دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی با اعلام اینکه ۱۴ مولفه در حوزه روانشناختی مطرح است، افزود : روانشناسان به لحاظ اشراف بر اصول حرفهای کار، هرگز افشای اسرار نمیکنند اما مراجعه کنندگان، دریافتهای خود را با همدیگر به اشتراک میگذارند تا از تجربیات یکدیگر استفاده کنند.
وحیدنیا افزود : سرعت حرکت به سمت موضوعات روانشناختی در کشور بیشتر است و شورای انقلاب فرهنگی نیز در بحث مداخلات خانواده به مباحث روانی تمرکز و توجه دارد و روانشناسی سالمندی نیز به جهت شتاب جمعیت کشور به سمت سالمندی، بسیار مهم است و باید احساس کارآمدی و ارزشمندی در دوران سالمندی، بیشتر به جامعه هدف بازگردانده شود.
حامد رضایی مدیرکل بهزیستی استان اردبیل نیز در این همایش گفت : در نیمه نخست سال جاری ۱۳ هزار بار با تلفن ۱۴۸۰ مراکز مشاوره تلفنی بهزیستی استان تماس برقرار و خدمات لازم ارایه شده است.
وی افزود : در مدت زمان یاد شده، بیش از هشت هزار و ۵۰۰ مشاوره سلامت روان در مراکز مختلف بهزیستی استان به مردم و مراجعه کنندگان ارایه شده و پایش مراکز مشاوره برای ارتقای کیفیت مراکز با جدیت پیگیری میشود و از سازمان مرکزی نیز بر روند این کار نظارت دارند.
پخش نماهنگ فعالیتها و برنامههای اداره کل بهزیستی استان اردبیل در حوزه سلامت روان از بخشهای دیگر این همایش بود.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.