اکثر مردم در طول روز و غالباً نزدیک زمان خواب به موسیقی گوش می دهند تا آرامش بیابند. اما تحقیقات نشان می دهد این کار منجر به بروز اختلال خواب می شود.
به گزارش سایک نیوز به نقل از خبرنگار مهر، محققان دانشگاه بایلور تکزاس آمریکا، رابطه بین گوش دادن به موسیقی و خواب را مورد بررسی قرار داده و بر مکانیزمی که به ندرت مورد کاوش قرار گرفته تمرکز کردند: تصاویر غیرارادی موسیقی موسوم به “کرم گوش” که زمانی اتفاق میافتد که آهنگ بارها و بارها در ذهن فرد پخش میشود. این موارد معمولاً هنگام بیداری اتفاق میافتد، اما محققان دریافتند که این موارد در هنگام تلاش برای خواب نیز اتفاق میافتد.
«مایکل اسکولین»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «مغز ما حتی در هنگام عدم پخش موسیقی، همچنان به پردازش موسیقی ادامه میدهد. همه میدانند که گوش دادن به موسیقی احساس خوبی دارد. نوجوانان و جوانان به طور مرتب در نزدیکی زمان خواب موسیقی گوش میدهند. هرچه بیشتر به موسیقی گوش دهید، بیشتر احتمال دارد کرم گوش بگیرید و روند خوابیدن به تاخیر بیفتد. در نتیجه اختلال خواب روی میدهد.»
افرادی که به طور مرتب شبها دچار کرم گوش میشوند (یک یا چند بار در هفته)، در مقایسه با افرادی که بندرت کرم گوش را تجربه میکنند، شش برابر بیشتر با کیفیت خواب پایین روبرو هستند.
با کمال تعجب، این مطالعه نشان داد که برخی از موسیقیهای دستگاهی بیشتر از موسیقی غنایی منجر به کرم گوش شده و کیفیت خواب را مختل میکند.
اسکولین گفت: «تقریباً همه فکر میکنند موسیقی خواب آنها را بهبود می بخشد، اما ما دریافتیم کسانی که بیشتر به موسیقی گوش میدهند بدتر میخوابند.»
این مطالعه نشان داد افرادی که بیشتر عادت به گوش دادن به موسیقی دارند، کرم گوش مداوم و کاهش کیفیت خواب را تجربه میکنند. این نتایج برخلاف این تصور است که موسیقی به عنوان یک خواب آور ممکن است به خواب کمک کند.
سازمانهای بهداشتی معمولاً گوش دادن به موسیقی آرام قبل از خواب را توصیه میکنند اما اسکولین به طور عینی نشان داده است که مغز در خواب حتی پس از توقف موسیقی به پردازش موسیقی برای چندین ساعت ادامه میدهد.
بیشتر بخوانید:
برنامهی خواب نامناسب باعث بروز افسردگی میشود
تاثیر خواب در واکنش به اتفاقات خوب و بد