تاثیرات منفی فاصله‌گذاری اجتماعی!

تاثیرات منفی فاصله‌گذاری اجتماعی!

محققین گروهی از سلول‌های مغزی را در قشر پیشانی شناسایی کرده‌اند که رفتارهای اجتماعی را تنظیم می‌کنند و برای داشتن روابط اجتماعی عادی در بزرگسالی ضروری هستند. این سلول‌ها طی دوره‌ی فاصله‌گذاری اجتماعی در جوانی در معرض آسیب قرار می‌گیرند.
تنهایی، تهدیدی برای سلامت روان محسوب می‌شود. هر چند ارتباطات در دنیای امروزی به کمک پلتفرم‌های دیجیتال بیشتر شده است، ولی جوانان جوامع امروزی حس انزوا و تنهایی بیشتری به نسبت گذشته دارند. شیوع کووید-۱۹ نیز به این مساله دامن زده و نیاز به توجه به سلامت روان افراد جامعه را بیشتر کرده است. دانشمندان در گذشته نشان داده‌ بودند که انزوای اجتماعی در جوانی باعث مختل شدن عملکردهای مغزی و رفتارهای انسان می‌شود، ولی تا کنون مکانیسم تاثیر این موضوع مشخص نبود.
اکنونی تیمی از محققین دانشگاه مونت سینای آمریکا، با شناسایی گروهی از سلول‌های مغزی موجود در قشر پیشانی مغز موش‌ها، نشان داده‌اند که دلیل تاثیر انزوای اجتماعی بر رفتارهای آینده چیست. نتایج این تحقیق در مجله‌ی Nature Neuroscience چاپ شده است.
دکتر «هیروفومی موریشیتا» به‌عنوان نویسنده‌ی اصلی مقاله، می‌گوید: «علاوه بر شناسایی این سلول‌ها و مدارات که طی انزوا و فاصله‌گذاری اجتماعی در معرض آسیب هستند، ما نشان داده‌ایم که این مدارات آسیب‌پذیر اهداف خوبی برای درمان نقصان‌های موجود در رفتارهای اجتماعی هستند.»
محققین دریافته‌اند که قرار دادن دو هفته‌ای موش‌های نَر جوان در انزوا، باعث می‌شود فعال شدن نورون‌های قشر پیشانی آن‌ها در بزرگسالی با اختلال مواجه شود. در واقع انزوای اجتماعی در جوانی باعث کاهش تحریک‌پذیری نورون‌ها و افزایش توقف سیگنال‌های رسیده از نورون‌های مرتبط می‌شود. محققین در این مطالعه، از ردگیری نوری نورون‌ها و همچنین کنترل شیمیایی غیرتهاجمی جمعیت سلول‌های فعال برای کشف یافته‌های خود استفاده کرده‌اند.
از آنجا که نقص در داشتن روابط اجتماعی از علائم اصلی برخی از بیماری‌ها مانند اوتیسم و شیزوفرنی است، شناسایی این سلول‌ها در قشر پیشانی، می‌تواند راه را برای درمان و بهبود روابط اجتماعی این بیماران هموار کند.
منبع: مجله علمی ایلیاد
بیشتر بخوانید:

telegram2 files