تا به حال شده از شما بخواهند که در برابر جمع، صحبت کنید؟ بیشتر مردم از سخن گفتن در برابر جمع وحشت دارند، زیرا میترسند کارشان را درست انجام ندهند. اما تحقیقی از دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور، خلاف این را میگوید. محققان این دانشگاه معتقد هستند صحبت کردن در برابر جمع و زمانی که فرد، شنوندههایی دارد، موجب بهبود عملکرد مغز میشود.
زمانی یکی از کمدینهای مشهور گفته بود که ترس شماره یک مردم، صحبت کردن در جمع است و ترس شماره ۲، مرگ. یعنی اینکه بیشتر مردم ترجیح میدهند بمیرند تا در جمع صحبت کنند. اگر شما یکی از این دسته افراد هستید، پس مسلما خوشحال میشوید، بشنوید از نظر علمی ثابت شده در مقابل حضار و شنوندگان صحبت کردن، عملکرد مغز را بالا میبرد.
در گذشته محققان متوجه شده بودند، وقتی افراد تحت فشار روحی مجبور به انجام کاری هستند، بخشی از مغز به نام جسم مخطط شکمی، به کمک آنها آمده و شرایط را کنترل میکنند. این بخش نه تنها با انگیزه و پاداش سر و کار دارد، بلکه حرکات را نیز کنترل میکند.
وقتی فردی در جمع صحبت میکند و حضار او را میبینند و به حرفهایش گوش میدهند، فعالیت قشر جلو مغز میانی او افزایش مییابد. این بخش با درک نشانههای اجتماعی و ویژگیهای افکار و تصورات دیگران در ارتباط است. فعالیت در این ناحیه موجب افزایش فرآیند پاداش در قشر میانی-تحتانی مغز شود. این دو ناحیه در کنار هم جسم مخطط شکمی در مغز را فعال کرده و مهارتهای حرکتی فرد را کنترل میکنند. بررسیها نشان داده عملکرد مغز افراد در برابر حضار ۵ تا ۲۰ درصد بهتر میشود.
این نتایج نشان میدهد که گوشهای شنوا به مغز شما برای عملکردی بهتر انگیزه داده و بدین ترتیب میتوانید کار خود که صحبت کردن در میان جمع هست، را به خوبی انجام دهید.
منبع: بهداشت نیوز