“روان درمانی هویت ماست!” دکتر محمد حاتمی در سمینار سیمای روانشناسی و مشاوره ایران، در سمینار سیمای روان شناسی و مشاوره ایران و برنامه های آینده که عصر پنجشنبه ۹۴٫۱۱٫۲۹ در مرکز همایش اندیشه معلم برگزار شد، گفت : کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد مورد حمایت سازمان نظام روان شناسی و مشاوره است و ما این همکاری و همراهی را با هم داریم چون ۳۸درصد فارغ التحصیلان رشته روان شناسی و مشاوره مربوط به دانشگاه آزاد هستند و این رقم بالایی است و بخاطر همین سازمان نظام باید به این بخش بیشتر تمرکز داشته باشد.
دکتر حاتمی با اشاره به عنوان این سمینار یعنی “سیمای روان شناسی و مشاوره ایران”، افزود: نام پرمفهومی برای این همایش انتخاب شده است و اگر بخواهیم بر روی سیمای روان شناسی و مشاوره بحث کنیم می بایست برگردیم به ۱۰ یا ۱۵ سال گذشته. در آن زمان فضایی نبود که فارغ التحصیلان روان شناسی کار تخصصی مانند تشخیص و رواندرمانی را انجام دهند و جایگاه روان شناسی مانند امروز نبود.
این مقام ارشد سازمان نظام افزود: طرح نظام روان شناسی و مشاوره در سال ۱۳۸۲ با تلاش ها و رایزنی های دکتر اللهیاری که آن موقع نماینده مردم کرمانشاه بودند تصویب شد و نظام روان شناسی و مشاوره شکل گرفت که باعث شد روان شناسی شخصیت، هویت و جایگاه خود را در جامعه پیدا کند .
حاتمی گفت: قبلاً یک سری سازمانها و ارگانها مانند بهزیستی،سازمان ملی جوانان یا وزارت ورزش و جوانان بودند که پروانه کاری برای فارغ التحصیلان روان شناسی و حتی برای افراد لیسانسیه صادر می کردند اما در سه سال گذشته سازمان نظام روان شناسی ورود پیدا کرد و یک نقشه راه خوبی ترسیم نموده و طبق قانون و مصوبه مجلس دیگر احدی حق فعالیت روان شناسی و مشاوره بدون اجازه و پروانه سازمان نظام را ندارد .
وی گفت: ما برای تقویت و توسعه سازمان نظام، آینده نگری ها و ریل گذاری های خوبی انجام داده ایم و تعداد ۲۲ کمیسیون تخصصی را تشکیل دادیم و توانستیم روان شناسی و مشاوره را مفهوم سازی و تخصصی کنیم و تعداد کمیسیون ها بازهم در آینده افزایش خواهد یافت. مانند کمیسیون روان شناسی و هنر و یا رسانه .
مشاور عالی و معاون سازمان نظام روان شناسی و مشاوره افزود: در حال حاضر با شرایطی که سازمان نظام دارد دیگر سازمان بهزیستی نمی تواند برای خودش مجوز صادر کند، و کمیته امداد، سپاه،آموزش و پرورش،شهرداری و… همه باید از ما مجوز بگیرند و پـــــــــروانه خط قرمز ما است و بر حسب قانون مجلس شورای اسلامی حتما باید همه کسانی که بخواهند در این کشور فعالیت حرفه ای روان شناسی و مشاوره داشته باشند می بایست از کانال سازمان نظام روان شناسی و مشاوره پروانه فعالیت داشته باشند. اما اگر کسی مدرک ارشد روان شناسی داشته باشد و با توجه به فرایند اداری تکمیل مدارک موفق به کسب پروانه نشده باشد می تواند زیر نظر یک سوپروایزر و استاد ناظر فعالیت نماید .
حاتمی گفت: ما یک سازمانی هستیم که فقط ۱۲ سال قدمت داریم اما نظام پزشکی ۶۰ سال، آنها در حاکمیت نفوذ دارند اما ما هم در این ۱۲ سال خیلی رشد کردیم . روان شناسی و مشاوره در حال حاضر به جایی رسیده که مثل پزشکی در خط مقدم سلامت است.
وی گفت : در قرن ۲۱ مردم متوجه شده اند که تنها دارو حلال مشکلاتشان نیست و روان شناسی و مشاوره در کنار اقدامات پزشکی راه حل مشکلات آنها می باشد.
به گزارش میگنا حاتمی با اشاره به جایگاه بالای سازمان نظام هم در داخل و هم در خارج کشور و اینکه همه نهادها و ارگانها برای استخدام روان شناس، باید پروانه سازمان نظام داشته باشند اظهار کرد: روان شناسی در مقایسه با بقیه رشته ها در جایگاه بالایی قرار دارد و الان خط مقدم سلامت کشور، روان شناسی و مشاوره است و خیلی از افراد علاقمند به ادامه تحصیل در این رشته شده اند.
رئیس انجمن نوپای رواندرمانی ایران گفت: در حال حاضر برخی نفرات برتر کنکور هم بجای رشته پزشکی، روان شناسی را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند و این از محبوبیت این رشته است اما برخی افراد سعی می کنند سنگ جلوی رشد روان شناسی بیاندازند و حتی در وزارت بهداشت هم توسط برخی پزشکان و روانپزشکان نسبت به روان شناسی ناراحت هستند . چون ما در حال پیشرفت هستیم .
حاتمی افزود : نگاه برخی روانپزشکان تجاری است اما نگاه ما نگاه تخصصی است ، کسی که بخواهد روان درمانی انجام دهد قبلش باید ۱۵۰ واحد نظری روان شناسی و رواندرمانی را گذرانده باشد.
معاون سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: جناب آقای دکتر هاشمی به وزارت علوم توصیه نمودند که روان درمانی را روانپزشکان انجام بدهند! آیا کسی با خواندن ۴ واحد درسی می تواند رواندرمانی کند. روان درمانی هویت ماست و ما به هیچ چیز غیر از این قائل نیستیم. ما دلایل توجیهی خود را به وزیر محترم بهداشت ارائه کرده ایم. شما دوره فلوشیپ درمانی را بگذارید اگر افراد شما توانستند قبول شوند ما هم به آنها مجوز فعالیت می دهیم. آنها باید بروند ببینند در استرالیا، اروپا و آمریکا ، جایگاه روان شناسی در نظام سلامت کجاست، تا بعد از مطالعه بیایند در اینجا در مورد روان شناسی تصمیم بگیرند.