به گزارش سایک نیوز و به نقل ازایرنا: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بیشتر ریسک فاکتورهایی که سبب بروز آلزایمر می شود در جامعه ما خیلی زیاد شده است، گفت:در آینده با اپیدمی آلزایمر مواجه خواهیم شد.
دکتر رضا ملک زاده روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه ششمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی در سالن همایش های رازی افزود: با افزایش امید به زندگی جمعیت ایران به سرعت در حال افزایش است و یکی از موضوعاتی که در آینده با آن مواجه هستیم، آلزایمر است.
وی بر لزوم پیشگیری از بیماری آلزایمر تاکید کرد و گفت: این بیماری در حال حاضر درمان ندارد و باید اقدامات جدی تری در زمینه پیشگیری انجام گیرد.
۹۰ درصد ایرانی ها تحرک کافی ندارند
معاون وزیر بهداشت ادامه داد که براساس مطالعه ای که در سال گذشته در ایران انجام شده نشان می دهد که ۹۰ درصد ایرانی ها تحرک بدنی کافی ندارند.
وی بر لزوم انجام تحقیقات و پژوهش در این زمینه تاکید کرد و گفت: این مطالعه سال گذشته در بین ۳۵ هزار نفر اعم از شهری و روستایی انجام شده است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ما در حوزه تغذیه با مشکلات زیادی مواجه هستیم، افزود: ۵۰ درصد ایرانی های بالای ۵۵ سال فشار خون دارند.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد ایرانی ها در حال حاضر دیابت دارند، افزود: در سال های آینده حدود یک سوم جامعه ما به دیابت مبتلا خواهند شد.
ملک زاده بر لزوم پیشگیری از چاقی، دیابت و بیماری های قلبی در کشور تاکید کرد و گفت: راه های مختلفی برای پیشگیری از این بیماری ها وجود دارد که مردم باید به آنها عمل کنند.
معاون وزیر بهداشت به اجرای حدود ۲۰۰ کوهورت در کشور اشاره کرد و گفت: محققان دانشگاهی در قالب کوهورت می توانند در حوزه های مختلف علوم اعصاب مطالعه و تحقیق کنند.
وی به ایجاد موسسه نیماد در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: بین ۳۰ تا ۴۰ طرح در زمینه علوم اعصاب در قالب این محموعه مورد حمایت های مالی قرار گرفته است.
ملک زاده به همکاری های بین المللی در این زمینه اشاره کرد و گفت همکاری های علمی و تحقیقاتی با کشورهای آمریکا، کاناداد و اروپا در این زمینه انجام شده که سبب رشد و اعتلای علوم در کشور شده است.
وی برلزوم انتشار مقالات در مجلات معتبر علمی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر اغلب مقالات در مجلات داخلی منتشر می شود که ضمن انتشار مقالات، باید به چاپ آنها در مجلات معتبر بین المللی توجه جدی تر شود.
بیشتر بخوانید
آلزایمر ، چالش ۳۰ سال آینده