مطالعهای جدید نشان میدهد حالتهای عاطفی پیچیده تنها در مکانی به اندازه سه سانتی متر ثبت میشوند.
به گزارش سایک نیوز و به نقل از گروه سلامت و بهداشت طنا(خبرگزاری سلامت)، یک مطالعه جدید نوآورانه از منطقه کوچک و ۳ سانتی متری در مغز رونمایی کرده است که احساسات در آن ثبت میشوند.
این مطالعه ارتباط بین دادههای دو آزمایش، که در آنها بازخورد شرکت کنندهها نسبت به یک فیلم جمع آوری شده را مورد بررسی قرار داده است.
آزمایش اول، بازخوردهای عاطفی هر فرد نسبت به هر صحنه ی فیلم، که خود آنها آن را گزارش دادند، را جمع آوری کرد.
آزمایش دوم اطلاعاتی با استفاده از تصویربرداری مغز که فعالیت قشرهای فعال مغز شرکت کنندهها را هنگام تماشای فیلم را اندازه گیری میکرد، بدست آوردند.
آنها دادههای MRI عملکردی (fMRI) – که در طی یک مطالعه انجام شده در دانشگاهی در آلمان با دادههای یک مطالعه رفتاری ای که آنها در MoMiLab در IMT انجام داده بودند، ترکیب کردند.
هدف نهاییِ مطالعه آنها که اکنون در مجله Nature منتشر شده است، نقشه برداری و قرار دادن مناطق قشر مغزی در جایی که احساسات رمزگذاری شدهاند، بود.
به منظور برانگیختن احساسات شرکت کنندگان در این تحقیق، این تیم فیلمیرا که بخاطر روند احساسی داستانش معروف است، برای آنها به نمایش گذاشتند.
نویسندگان این مطالعه توضیح میدهند که شاهد احساسات دیگران، حتی احساسات بازیگران بودن، میتواند موجب برانگیخته شدن همان احساسات یا مشابه آنها، در فرد میشود. آنها چنین گفتند: درک احساسات خودمان و همچنین دیگران ، برای تعامل اجتماعی انسان بسیار مهم است. همچنین، شاهد واقعیتها و وقایع زندگی دیگران بودن، گاهی اوقات واکنشهای درونی مربوط به اعتقادات، اهداف و خواستههای بازیگران را تحریک میکند.
برای مطالعه، محققان واکنشهای عاطفی صحنه به صحنه را که شرکت کنندگان در طول فیلم تجربه میکردند را جمع آوری کردند.
آنها از شرکت کنندگان خواستند که از شش احساس اساسی، یعنی خوشبختی ، تعجب ، ترس ، غم ، عصبانیت و انزجار پاسخهای خود را نسبت به هر صحنه ارزیابی کنند.
شرکت کنندگان همچنین ذکر میکردند که احساساتشان به چه میزان قوی است و از ۱ تا ۱۰۰ به آنها امتیاز میدادند.
این تیم از دادههای علوم آزاد در دسترس از یک مطالعه آلمانی با عنوان جنگل مطالعه(study forrest) استفاده کرده است ، که دادههای تصویربرداری از مغز را از اسکنهای( FMRI ) از ۱۵ شرکت کننده را ارائه داده که نشان میدهد در هر صحنه از همان فیلم کدام مناطق فعال هستند.
در نهایت این تیم دادههای هر دو مطالعه را بررسی کرده و آن را با اندازه گیریهایی که خود افراد گزارش داده بودند، مقایسه کردند.
تیم با ترسیم احساسات شرکت کنندگان که پاسخهای خود را به این فیلم گزارش داده را در برابر دادههای تصویربرداری از مغز شرکت کنندگان در آلمان قرار دادند ، توانستند نقشه توپوگرافی(نقشه ای که نمایان گر ویژگیهای فیزیکی است) ایجاد کنند.
نقشه چیدمان گیرندههای عصبی در بدن، که توانایی احساس فیزیولوژیکی احساسات را دارند، با توزیع نورونهایی که عملکردهای یکسانی را در مناطق حسی قشر مغز نشان میدهند ، ترسیم میکند.
این نقشه تصویری را ارائه میدهد که در آن برخی از احساسات بدنی در مغز رمزگذاری میشوند.
این تیم، این روش را در ارتباط با تکنیک مشابه رتینوتوپی(نوعی روش جایگزینی احساسات) ، احساسات (Emotionotopy) نامگذاری کرده است . این به نقشه برداری از نحوه نمایش دادههای بصری در مغز اشاره دارد.
با تطبیق رتبه بندیهای رفتاری با اسکنهای (FMRI)، این تیم در IMT نشان داد که احساسات در سه گروه رتبه بندی میشوند:
- قطبیت که به اقدامات متضاد حالات مثبت یا منفی اشاره دارد.
- پیچیدگی که به میزان واریانس احساسات هنگام ترکیب آنها اشاره دارد.
- شدت که اشاره به سطح برانگیختگی هر احساس تجربه شده دارد.
با در دست داشتن اطلاعاتی از لحظات خاصی که احساسی را برانگیختند ، محققان توانستند از فضاسازی مکانیِ احساسات خاص و همچنین میزان درک از آن احساسات در مغز پرده بردارند.
این مطالعه نشان میدهد که چگونه استفاده از دادههای علوم آزاد میتواند منابع و انرژی برای ایجاد زمینههای جدید، کمک میکند.
این تیم توانست تلاشهای خود را برای ایجاد یک رویکرد منحصر به فرد برای شناسایی و مکان یابی عواطف رمزگذاری شده در مغز بدون انجام مطالعه (fMRI) خاص خود معطوف کند.
این مطالعه همچنین درک بیشتری در مورد نحوه ترکیب روانپزشکی و زیست شناسی در بدن را ارائه میدهد.
همچنین به گفته پیترو پیترینی ، نویسنده مطالعه، این یافتهها پیامدهای واقعی ای برای افراد دارای سلامت روان خواهد داشت.