رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور با اعلام این خبر که به دنبال اجباری کردن مشاوره پیش، حین و پس از ازدواج هستیم گفت: سازگاری زوجینی که از مشاورههای پیش از ازدواج استفاده میکنند، بیشتر است.
به گزارش سایک نیوز به نقل از فارس, دکتر عباسعلی اللهیاری رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور بابیان اینکه ازدواج نیازمند سازگاری میان زوجین است و از این مسئله در دین اسلام با واژه «کفویت» یادشده است، گفت: متأسفانه در بررسیهای صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم معنای واژه کفویت بیشتر به شرایط اقتصادی، اجتماعی و ظاهر و سن افراد تنزل داده میشود، درحالیکه منظور از کفویت بیشتر کفویت شخصیتی است.
وی تأکید کرد: بنابراین افراد برای ازدواج بیشتر باید ازلحاظ شخصیتی همکفو باشند.
افزایش سازگاری زوجینی که از مشاورههای پیش از ازدواج استفاده میکنند
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور با اشاره به اینکه روانشناسی امروز هم بر روی کفویت شخصیتی تأکید میکند، اظهار داشت: به همین دلیل مطالعات ما در سازمان نظام روانشناسی در حوزه روانشناسی ازدواج نشان میدهد زوجهایی که از مشاورههای پیش از ازدواج استفاده کرده یا آزمونهای مختلف شخصیتی را برای شناخت کفویت شخصیتی به کار میگیرند، سازگاری ازدواج بالاتری دارند.
اللهیاری خاطرنشان کرد: افراد غیر از مشاورههای پیش از ازدواج افراد به مشاورههای پس از ازدواج هم نیاز دارند.
قانون ششم توسعه و اجباری شدن مشاورههای پیش از ازدواج
وی بهضرورت اجباری کردن مشاورههای ازدواج تأکید داشت و تشریح کرد: در ماده ۱۱۷ از بند ششم، برنامه ششم توسعه نیز اجباری شدن مشاورههای ازدواج دیدهشده و سازمان نظام روانشناسی هم، مشاورههای پیش از ازدواج را در برنامههای خود گنجانده است.
الهیاری ادامه داد: در قوانین این سازمان بر روی گزارههای آموزش و مشاوره برای کودکان و نوجوانان و همچنین مشاورههای پیش، حین و پس از ازدواج تأکید شده است.
به گفته رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز خدمات مشاوره با همکاری دیگر دستگاهها ارائه میشود.
تأکید مقام معظم رهبری بر استفاده از مشاور امین در محیط خانواده
دکتر اللهیاری ابراز داشت: پس از دیداری در سالهای گذشته که با مقام معظم رهبری، و ایشان بر ضرورت استفاده از مشاور و روانشناس برای خانوادهها تأکید داشتن، چندین سال گذشته است اما همچنان خانوادهها برای حل معضلات خود به مرکز مشاوره مراجعه نمیکنند، یا آنقدر دیر مراجعه میکنند که مشکلاتشان پیچیده شده است.
وی تصریح کرد در آن جلسه حضرت آقا بهصراحت فرمودند؛ مراجعه به روانشناس و متخصص روان برای محیط خانواده یک ضرورت است و خوب است که خانوادهها مسائلشان را با یک روانشناس و مشاور دارای اخلاق حرفهای و صلاحیتهای فرهنگی در میان بگذارند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور اظهار داشت: از فرمایشان مقام معظم رهبری چنین استنباط کردیم که نیازمند مشاور خانواده هستیم تا حین و پس از ازدواج به خانوادهها خدمات مشاوره ارائه دهد.
وی ادامه داد: به همین دلیل به دنبال اجباری کردن مشاوره پیش، حین و پس از ازدواج هستیم.
اللهیاری بابیان اینکه مجلس شورای اسلامی هم بهضرورت مشاوره در فضای خانوادهها تأکید دارد، گفت: نهادهای دیگری مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به دنبال این هستند که مشاوره پیش از ازدواج اجباری شود؛ چراکه شخصیت زوجین و شناختی که از هم پیدا میکنند، بسیار مهم است.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور افزود: زوجین هرچه ازنظر روانی به همدیگر نزدیکتر باشند درک بیشتری از هم خواهند داشت.
*برگزاری دورههای آموزش مهارتهای ازدواج در کشور با همکاری وزارت ورزش و جوانان
وی تأکید کرد: مهمتر از آزمونها و مشاورهها این است که مهارتهای لازم پیش از ازدواج به جوانان آموزش داده شود که سازمان نظام روانشناسی مدتهاست با کمک وزارت ورزش و جوانان دورههایی را برای آموزش این مهارتها در سراسر کشور برگزار میکند.
اللهیاری هدف نظام روانشناسی کشور را همراهی با دیگر دستگاهها عنوان کرد و تصریح کرد: برنامههای ما برای مشاوره ازدواج بهصورت کشوری در حال اجراست.