ترجیح روان درمانی به درمان های دارویی برای افسردگی نوجوانان

ترجیح روان درمانی به درمان های دارویی برای افسردگی نوجوانان

به گزارش سایک نیوز به نقل از روزنامه سپید، افسردگی در نوجوانان، بیشتر از آنکه روابط اجتماعی و خانوادگی و نیز وضعیت تحصیلی آنها را تحت‌تاثیر قرار دهد، تصویری که آنها از آینده خود ساخته اند را مغشوش خواهد کرد. اما یک مطالعه جدید مشخصی نموده است که بسیاری از نوجوانان مبتلا به افسردگی، در درازمدت از مشاوره روان‌شناسی فواید بسیاری خواهند برد.

ایان گودیر، استاد دپارتمان روان‌پزشکی دانشگاه کمبریج انگلستان در این خصوص می گوید: «افسردگی ممکن است به‌طور جدی زندگی افراد را تحت تاثیرات منفی قرار دهد و اگر بتوانیم افسردگی را در مراحل ابتدایی‌ آن ردیابی کرده و تشخیص دهیم، خطر تبدیل‌شدن آن به افسردگی شدید را کاهش می‌دهیم.»

طبق بررسی متون این مطالعه، درمان‌های روان‌شناسی (روان درمانی) در ۷۰ درصد از نوجوانان مبتلا به افسردگی در کوتاه‌مدت موثر می باشند، اما مشخص نیست که این بیماران در درازمدت هم از این درمان‌ها فایده‌ای خواهند برد یا نه. در این مطالعه، ۴۶۵ نوجوان در انگلستان که برای آنها تشخیص افسردگی گذاشته شده بود، تحت بررسی قرار گرفتند. شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی یکی از ۳ درمان زیر را دریافت کردند:

۱) درمان شناختی-رفتاری (متمرکز بر تغییر طرز فکر افراد)
۲) درمان‌های کوتاه‌مدت سایکوآنالیز (متمرکز بر موضوعاتی نظیر خواب‌ها، رویاها، خاطرات و ضمیر ناخودآگاه)
۳) یک مداخله سایکوسوشیال کوتاه‌مدت (متمرکز بر استراتژی‌هایی نظیر تشویق در مورد فعالیت‌های لذت‌بخش برای فرد و پرهیز از تنهایی).

محققان دریافتند که ۷۰ درصد از نوجوانان بدون در نظر گرفتن نوع درمان انتخاب شده، به بهبود قابل‌توجهی دست یافتند. در نوجوانانی که از درمان سود بردند، علائم افسردگی به میزان ۵۰ درصد طی سال بعدی کاهش یافتند.
پیتر فوناگی، یکی دیگر از محققان این مطالعه می‌گوید: «این نتایج بسیار امیدوارکننده‌اند و نشان می‌دهند که حداقل دوسوم نوجوانان از این درمان‌های روان‌شناسی سود می‌برند. البته درصدی از نوجوانان باقی می‌مانند که نیاز به مداخله درمانی دیگری دارند.»


telegram2 files