به گزارش سایک نیوز به نقل از وبدا، وزیر بهداشت گفت: بیماران اعصاب و روان، مظلوم ترین بیماران هستند که کمتر مورد توجه قرار می گیرند و حمایت مناسبی از سوی سازمان های حمایتی مانند بهزیستی و دستگاه های مسئول درمان آنها مانند وزارت بهداشت و بیمه ها و همه افرادی که مدعی رفاه مردم هستند، از این بیماران انجام نمی شود.
دکتر سید حسن هاشمی ظهر دیروز در مراسم آغاز عملیات ساخت بیمارستان جدید ۳۰۰ تختخوابی روانپزشکی ایران، اظهار داشت: مظلومیت بیماران اعصاب و روان بسیار زیاد است زیرا در برخی از موارد، برای خانواده ها قابل تحمل نیستند و امیدوارم که این بیماری برای هیچ فردی پیش نیاید زیرا تحمل نوع حاد این بیماری حتی ممکن است برای پدر و مادر هم دشوار باشد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: بیماران اعصاب و روان بر خلاف سایر بیماران، زبان بیان درد خود را ندارند و حتی برخی از خانواده ها از گفتن اینکه بیمار اعصاب و روان دارند، پرهیز می کنند چون جامعه رفتار مناسبی با این بیماران ندارد.
دکتر هاشمی با اشاره به امکانات حداقلی برای بیماران اعصاب و روان، بر لزوم افزایش ۳ برابری تخت های بیمارستانی برای بیماران اعصاب و روان تاکید کرد و گفت: در جلسات خصوصی متعددی عنوان کرده ام که بخشی از جرم، جنایت و آسیب های اجتماعی، ناشی از نادیده گرفتن بیماران اعصاب و روان است و یا مبتلایان به این بیماری در لایه های مختلف جامعه حضور دارند اما از بیماری خود آگاه نیستند و رفتارخودشان را عادی می دانند که برخی افراد به آنها بدخلق یا کج رفتار می گویند و یا به آنها نسبت هایی می دهند که در زبان علمی از علائم ابتلا به بیماری های اعصاب و روان است.
وزیر بهداشت یادآور شد: در بیمارستانهای دولتی و خصوصی به دلیل اینکه حمایت مالی از بیماران اعصاب و روان وجود ندارد، از اختصاص بخش های بیمارستانی برای آنها کمتر استقبال می کنند زیرا بیمه پوشش های حمایتی مناسبی ندارد و یک فرد بیمار اعصاب و روان ۷۰-۸۰ سال عمر می کند اما بیمه در حال حاضر که در حمایت های خود تجدید نظر کرده، پذیرفته که کمتر از دو ماه این بیماران را بستری کند و بسیاری از داروهای آنها هم اصلا مورد حمایت بیمه ها نیست.
دکتر هاشمی با بیان اینکه در کشور سازمان رفاه به معنی واقعی نداریم و برخی افراد تصور کردند که مطرح کردن این موضوع، اختلاف بین بخشی است، افزود: اگر در کشور سازمان رفاه اجتماعی داشتیم، برای بیماران اعصاب و روان غصه ای نداشتیم و در کشور نیاز است که مجموعه ای کارآمد نه فقط با تابلو و بدون محتوا، بر رفاه اجتماعی تمرکز کند زیرا آرزوی شهدای انقلاب، امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، این است که مردم ایران در آسایش، آرامش و رفاه زندگی کنند و ابزار آن را دولت و مجلس باید فراهم کنند.
وزیر بهداشت مهمترین وظیفه حکومت را ایجاد رفاه اجتماعی برای مردم عنوان کرد و گفت: ساخت کارخانه، اتوبان و خرید هواپیما و … بر عهده حکومت نیست و در دنیا، این موارد را از طریق خرید خدمت از بخش خصوصی انجام می دهد. از اول انقلاب بر کاهش تصدی گری و اجرای اصل ۴۴ تاکید داریم اما تصدی گری کاهش نیافته است.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی حکومت، فراهم کردن رفاه اجتماعی برای تمام ایرانیان است و سازمان تامین اجتماعی به کارگران اختصاص دارد که امیدواریم کارگران از آن رضایت داشته باشند اما سازمان رفاه به منظور حمایت از همه مردم وجود ندارد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: بچه ای که ناقص متولد شده و یا خانواده که دارای چند فرزند معلول یا مبتلا به بیماری های اعصاب و روان است گناهی نکرده است سال گذشته در ماه مبارک رمضان به دیدار خانواده ای رفتیم که پدر آن، مستخدم مدرسه ای در منطقه هفت تیر بود و این فرد که ۶۳ سال سن داشت، هر روز باید از ۶۴ پله بالا و پایین می رفت. پسر این فرد از سن ۱۳ سالگی تا امروز که ۳۰ ساله بود، به علت وجود تومور مغزی، زندگی نباتی داشت، یکی از دختران به فاصله ۶ ماه از تومور مغزی پسر، به دلیل سرطان استخوان زانوی وی را برداشته بودند، مادر خانواده به فاصله یک سال از بیماری پسر، فوت کرده بود و دختر دیگر این خانواده هم به دلیل بیماری های اعصاب و روان روزانه ۲۵ قرص مصرف می کرد و دختر دیگر این خانواده هم لیسانس شیمی داشت که بیکار بود.
دکتر هاشمی ادامه داد: پدر این خانواده گفت از زمانی که در تلویزیون با من مصاحبه کرده اند، بهزیستی هر ماه ۲۵ هزار تومان به خانواده ما کمک می کند و از هیچ سازمان حمایتی دیگری کمکی دریافت نمی کنیم و ۶ ماه است که فرزندان را به دلیل پله های زیاد منزل، به بیرون نبرده بود بنابراین وجود این موارد در اقصی نقاط کشور یکی از دلایل تاکید ما بر لزوم ایجاد سازمان رفاه اجتماعی است.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود از بهره برداری از حدود ۱۰۰۰ تخت اعصاب و روان در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: در کشور حداقل به حدود ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید در این حوزه نیاز داریم و بارها از خیرین خواسته ام که به این حوزه ورود کنند زیرا یکی از مهمترین کارهای خیریه که از جنس فرهنگ عاشورایی و انسانیت است، کمک به بیماران اعصاب و روان است و من نیز افتخار می کنم که دو فرزندم در این حوزه به ارائه خدمات می پردازند.
دکتر هاشمی ضمن تقدیر از قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء به دلیل مشارکت در ساخت پروژه جدید بیمارستان روانپزشکی ایران، گفت: انتظار داریم که قرارگاه این پروژه را از تمام پروژه های دیگر خود در کشور متفاوت ببیند و حضور آنها در به ثمر رسیدن این پروژه ارزشمند، آگاهانه و مسئولانه است.
دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: از دانشگاه علوم پزشکی ایران به دلیل مشارکت در ساخت دو پروژه مهم درمانی در حوزه سوختگی و بیماری اعصاب و روان تقدیر می کنم و دو دانشگاه دیگر علوم پزشکی پایتخت با وجود مشکلات کمتر نسبت به این دانشگاه، در این حوزه وارد نشده اند و امیدوارم که معاونت اجتماعی وزارت بهداشت هم در جهت تشویق خیرین برای مشارکت در ساخت این مرکز، نهایت تلاش خود را کند.وزیر بهداشت ساخت این بیمارستان را بسیار ارزشمند خواند و گفت: اصل کار ما، ساخت ساختمان نیست بلکه خدمت و استفاده نیروی انسانی از این فرصت برای ارائه خدمات به مظلوم ترین و بی گناه ترین بیماران، اهمیت دارد.
دکتر هاشمی تاکید کرد: وزارت بهداشت نهایت تلاش خود را برای متقاعد کردن بیمه ها به حمایت بیشتر از بیماران اعصاب و روان به کار می بندد اما تا کنون موفق به این کار نشده ایم زیرا عالم سیاست، خیلی پیچیده است و ما با سادگی و صداقت به دنبال حل مسائل هستیم و سیاست، امر پیچیده ای است و اگر چه پیگیری های ما ادامه خواهد یافت.
وزیر بهداشت در پایان یادآور شد: بیماران اعصاب و روان در طرح تحول سلامت، اولویت دارند و امیدواریم افرادی که عنوان می کنند پیشگیری مقدم بر درمان است، این بیماری ها را در کشور زیاد نکنند زیرا بخشی از آن، اکتسابی است و لازم است که مسئولان کشور، با رعایت برخی رفتارها و سخنان، باعث شوند مردم با آرامش بیشتری زندگی کنند.