به گزارش سایک نیوز به نقل از ایسنا، سیدکمال خرازی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوریهای ریاستجمهوری گفت: فناوری نقشهبرداری از مغز تاثیر شگرفی در درمان بیماریهای روانی و شناختی دارد.
وی در همایش علوم و فناوریهای شناختی با اشاره به بهرهبرداری آزمایشگاه نقشهبرداری مغز در ایران اضافه کرد: با فناوری نقشهبرداری مغز میتوان ترسیم نقشه مدارهای مغزی انسان در قالب یک شبکه عظیم و پردازش شناختی را در سطح شبکههای مغزی جستجو کرد که این امر میتواند در درمان بیماریهای روانی و شناختی تاثیر شگرفی را داشته باشد.
وی با بیان این که علوم شناختی به عنوان یک حوزه میانرشتهای در حال توسعه پیدا کردن است و موجب تحول در سایر رشتهها میشود، اظهار کرد: علوم شناختی یکی از علوم فناوریهای هزاره جدید است و در کنار این تکنولوژی، نانو تکنولوژی نیز وجود دارد که این امر تحولات و خدمات زیادی را به دنبال دارد.
خرازی افزود: علوم شناختی از چند رشته اصلی تشکیل شده و بر دیگر رشتهها تاثیر دارد که زیرمجموعه این علوم حوزههایی از جمله زبانشناسی، مردمشناسی، انسانشناسی و هوش مصنوعی که حلقه ذهن است و در حوزههای آموزش و پرورش، اقتصاد و توانبخشی شناختی کاربرد دارد.
خرازی با اشاره به این که کارکرد مغز در علوم شناختی در سطح شبکه است، تصریح کرد: این علوم حوزههای پزشکی، ساخت سازمانهای مصنوعی، آموزش و تربیتی و نیز اجتماعی و دفاعی را شامل میشود و در این زمینه سرمایهگذاری بسیار زیادی در دنیا شده است.
وی با اشاره به سلامت مغز گفت: در کشور ما اگر فردی قرار باشد آزمایشی برای مغزش گرفته شود، تصور میکند که به مشکلی بزرگ دچار شده است؛ در حالی که کشورهای خارجی چنین تفکری ندارند و هر چند وقت یکبار خود را چکاپ میکنند.
عضو هیات علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران با اشاره به این که فناوریهای زیادی وجود دارد که میتوانند وارد مغز شوند تا آن را مورد بررسی قرار دهیم و مشکلاتی که برای فرد به وجود آمده را برطرف کنیم، تصریح کرد: برای بیماران پارکینسون با استفاده از الکترون در مغز و فرستادن باتری در سینه فرد میتوان زندگی آرامی را برای وی ایجاد کرد و حتی برای حیوانات نیز این باتری ساخته شده است.
وی افزود: فناوری نقشهبرداری از مغز کمک میکند تا اختلالاتی که در آن به وجود آمده است را پزشکان درمان کنند و اگر مشکلاتی که برای مغز به وجود میآید از دوران کودکی تشخیص داده شود، زودتر میتوانیم درمان را آغاز کرده و اگر به موقع تشخیص داده شود اتفاقات خوبی صورت میگیرد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوریهای ریاستجمهوری درباره روشهای مداخله جدید شناختی افزود: بازتوانی شناختی، تحریک الکتریکی و مغناطیسی مغز، کاشت الکترود در مغز و سلول درمانی از جمله مداخلات شناختی است.
خرازی گفت: اپتوژلینک تحریک فراصوتی روشی است برای ترسیم مدارهای مغزی که مسئول اضطراب و ترس در مغز است که تحول بزرگی را ایجاد میکند.