به گزارش سایک نیوز به نقل از ایلنا، علی ربیعی در حاشیه مراسم افتتاح ۵۱۶ واحد مسکونی برای خانوادههای دارای بیش از ۲ عضو معلول به بالا در جمع خبرنگاران گفت: در سیاست رسیدگی به اقشار پایین اجتماعی؛ معلولان گروه هدف جدی هستند که به علت ناتوانیهای متعدد نمیتوانند از فرصتهای برابر زندگی استفاده کنند.
وی ادامه داد: رویکرد اساسی ما توانمندسازی افراد معلول در قالب ایجاد اشتغال، مسکن و غیره است.
ربیعی با بیان اینکه ساختوساز این واحدها طی انعقاد تفاهمنامه میان وزارت رفاه، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان و انجمن خیران مسکنساز اتفاق افتاد، اظهار کرد: ساختوساز این واحدها به عهده خیرین گذاشته شد که امروز شاهد ساخت خانههایی زیبا و مستحکم با هزینه پایین هستیم.
وزیر رفاه از افتتاح ۵۱۶ واحد مسکونی در سراسر کشور خبر داد و افزود: هدفگذاری ما ۱۱ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی برای خانوادههای دارای بیش از دو عضو معلول است.
وی با اشاره به رو به اتمام بودن بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی شهری و روستایی اظهار امیدواری کرد که تا فصل اول سال ۹۶ این واحدها به طور کامل در اختیار معلولان قرار گیرند.
ربیعی با بیان اینکه ساختوساز این واحدهای مسکونی پروژهای بین دستگاهی است، تصریح کرد: امیدواریم این نوع همکاری در سایر عرصهها همچون اشتغال و رسیدگی به گروههای هدف ادامه یابد.
وزیر تعاون خاطرنشان کرد: این پروژه مجزا از پروژه مسکن اجتماعی است و بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان به صورت ویژه در آن ورود کردهاند، این در حالی است که مسکن اجتماعی به عنوان سیاست در دولت پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه هزینه ساخت و تجهیز واحدهای مسکونی را خیرین پرداخت کردند، ادامه داد: امروز ۲۵۰ واحد در تهران و ۲۶۶ واحد در شهرهای مختلف تهران، لرستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کرمان و یزد تحویل خواهد شد. همچنین ۲هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی نیز در دست ساخت است.
این مقام مسئول تاکید کرد: تاکنون ۱۷ میلیارد تومان توسط بنیاد مستضعفان، ۱۱ میلیارد تومان توسط سازمان بهزیستی و ۷۲۵ میلیون تومان توسط انجمن خیرین مسکنساز به ساخت این واحدهای مسکونی تخصیص یافته است.
ربیعی با اشاره به برنامه مسکن بهزیستی گفت: این برنامه جدا از مسکن معلولان بوده و هر ساله سازمان بهزیستی با توجه به اعتبارات سالیانه برای سایر گروههای هدف خود همچون زنان سرپرست خانواده و خانوادههای تک معلول واحدهای مسکونی میسازد، چنانکه در حال حاضر کار ساخت ۴۷ واحد مسکونی با پیشرفت ۲۰ الی ۸۰ درصد برای سایر گروههای هدف این سازمان در دست اقدام است.
وزیر کار درباره سهمیه ۳ درصدی معلولان در استخدامهای دولتی با تاکید بر اینکه در حال حاضر دستگاههای دولتی استخدام ندارند، افزود: اما با رئیس جمهور مکاتبه کرده و ایشان نیز ابلاغ کردند که دستگاههایی که آزمون استخدامی برگزار میکنند؛ این سهمیه را اعلام کنند.
وی تصریح کرد: بخش مهمی از اشتغال معلولان از طریق وام اشتغال است. همچنین به افراد معرفی شده آموزشهای مهارتی داده میشود چنانکه امروز برخی از کارگاهها تنها معلولان را استخدام میکند.
ربیعی تاکید کرد: به دنبال آن هستیم که کارفرمایان را به استفاده از معلولان تشویق کنیم. همچنین به معلولانی که توانایی کار دارند وام های کم هزینه پرداخت میکنیم. در سال ۹۴ نیز ۴۵ هزار نفر از افراد تحت پوشش را از طریق پرداخت حق بیمه به کارفرما صاحب شغل کردیم.
وی درباره سایر برنامههای این وزارتخانه گفت: در استانهایی که براساس گزارش های رسیده؛ شیوع آلزایمر بالا است، کار غربالگری آلزایمر را در هفته دولت آغاز خواهیم کرد. همچنین مشاوره و آزمایش ژنتیک در سه استان یزد، کرمان و مازندران اجباری خواهد شد. در کنار این اقدامات پوشش غربالگری شنوایی و بینایی را در سال ۹۵ به ۹۰ درصد خواهیم رساند.
وزیر تعاون اظهار کرد: از مردم میخواهم که اگر فرزند معلول دارند یا با علائم معلولیت مواجه شدند؛ آزمایش و مشاوره ژنتیک را جدی بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از تولد کودکان معلول، خانوادههای بیبضاعت را به صورت رایگان مشاوره ژنتیک خواهیم داد.
ربیعی ایجاد ۱۷ مرکز نگهداری کودکان خیابان با همکاری شهرداری تهران را از مصوبات شورای اجتماعی خواند و اضافه کرد: کار راهاندازی هفت مرکز در هفته دولت آغاز خواهد شد و در این مراکز مهارتهای زندگی و آموزشی ارائه خواهد شد.
این مقام مسئول اضافه کرد: تلاش میکنیم در استان هایی که کودکان خیابانی داریم و مورد سوءاستفاده قرار میگیرند؛ این مراکز را ایجاد کنیم، زیرا مسئله مقابله با سوءاستفاده از کودکان بسیار مهم بوده و در جلسه شورای اجتماعی نیز به آن تاکید شد.
وی اضافه کرد: با دستور رئیس جمهور بر جمعآوری معتادان متجاهر تاکید شد و مسئولیت مراکز ماده ۱۶ نیز بر عهده بهزیستی قرار گرفت.
ربیعی اظهار امیدواری کرد: منشاء بکارگیری کودکان و کودکآزاری که بعضاً ریشه در اقتصاد دارد؛ جدی گرفته شود.
در ادامه علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن گفت: برای ساخت این واحدهای مسکونی مبلغی بلاعوض از طرف بنیاد مستضعفان پرداخت شد. همچنین بنیاد مسکن زمینی را به صورت رایگان به ساخت این واحدها تخصیص داد و ساخت و سازها نیز توسط خیرین انجام شد.
وی افزود: قیمت تمام شده ساخت واحدهای مسکونی معلولان در شهر و روستا متفاوت است.
محمد سعیدیکیا؛ رئیس بنیاد مستضعفان نیز با اشاره به همکاری مشترک وزارت رفاه، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان و انجمن خیرین مسکنساز گفت: هرکدام از این نهادها مبلغی را برای ساختوساز واحدهای مسکونی تعهد کردهاند که مجموعاً ۳۰ میلیون تومان شد. حدود ۲۵ میلیون تومان نیز توسط بانکها به عنوان وام مسکن به این خانوادهها تعلق میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۱ هزار و ۳۰۰ خانواده دو معلول به بالای تحت پوشش بهزیستی مسکن ندارند که قرار شد؛ طی چهار تا پنج سال مسکن برای آنان ساخته و تحویل داده شود.