استرس عامل بروز تبخال

استرس عامل بروز تبخال

سایک نیوز به نقل از ایسنا: یک متخصص پوست گفت: به دليل توان و بنيه ضعيف ويروس تبخال به سرعت در بدن كودكان منتشر مي‌شود و گاهی ممکن است منجر به مرگ آن‌ها شود بنابراين تشخیص سریع و درمان به موقع آن بسيار اهميت دارد.

علی رضا مؤمنی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با بیان اینکه تبخال یک بیماری پوستی است که عامل آن یک ویروس به نام تبخال است، اظهارکرد: معمولا اکثر افراد این ویروس را تجربه می‌کنند و در بسیاری از موارد تبخال به صورت کامل بهبود نمی‌یابد و در بدن باقی می‌ماند.

وی با بیان اینکه معمولا تبخال‌ها با یک استرس که موجب كاهش ایمنی بدن مي‌شود، شروع به حیات می‌کنند، افزود: ايجاد تغیيرات در بدن مانند قاعدگی و هیجانات بیش اندازه نيز منجر به فعال شدن ویروس تبخال می‌شود.

اين عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ضایعات تبخال به صورت تاول‌های ریز قرمز رنگ و خارش‌دار به همراه احساس سوزش شکل می‌گیرد، اضافه کرد: تبخال بيشتر در صورت ديده مي شود و پس از بهبود تبخال در صورتی که فردی مجدد دچار اين عارضه شود، ویروس درست در همان جایی که ذخیره شده است دوباره عود می‌کند.

مؤمنی با اشاره به اینکه از مشخصات تبخال‌های عود کننده این است که مجدداً در همانجای قبلی بروز مي‌كند و به صورت گروهی در کنار هم ظاهر می‌شود، تصریح کرد: این ضایعات در عرض یک هفته خود به خود رفع مي‌شوند و به ندرت ممکن است که جای آن باقی بماند و تبدیل به اسکار شود.

وی با اشاره به اينكه بروز تبخال در كودكان بسيار خطرناك است، ادامه داد: به دليل توان و بنيه ضعيف ويروس تبخال به سرعت در بدن كودكان منتشر مي‌شود و گاهی ممکن است منجر به مرگ آن‌ها شود بنابراين تشخیص سریع و درمان به موقع آن بسيار اهميت دارد.

این متخصص پوست به درمان تبخال از طریق داروهای ضد ویروسی اشاره کرد و افزود: معمولا به ندرت اتفاق می‌افتد که تبخال عود کند و مجدد تکرار شود و تنها در صورت عود مجدد است كه پزشک مجبور می‌شود داروهای ضد ویروس را چندین ماه و حتی چند سال تجویز کند.

مؤمنی با بيان اينكه عمر یک تبخال معمولا کوتاه است و یک عرض يك هفته بر طرف می‌شود، گفت: مشخص نیست تبخال به چه علت ایجاد می‌شود اما یکی از علل مهم بروز تبخال حساسیت‌هایی است که گاهی درکل بدن منجر به ایجاد ضایعات قرمز رنگ و خارش دار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ممکن است تبخال در ناحیه تناسلی ایجاد شود، ادامه داد: تبخال ناحیه تناسلی بسیار خطرناک و قابل سرایت از طریق روابط جنسي است و به همین دلیل تشخيص و درمان آن بسيار با اهميت است و در صورت بروز اين بيماري در زنان باردار،‌ زايمان بايد به صورت عمل سزارين انجام شود.

اين عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به ارتباط میان تبخال و آنسفانیت مغزی گفت: تبخال بیماری شایعی است اگرچه ويروس تبخال يكي از عوامل آنسفانيت مغزي است اما بسیار نادر است که تبخال‌ها منجر به آنسفانیت مغزی شوند.