ناخن جویدن: چرا و چطور؟

ناخن جویدن: چرا و چطور؟
بر اساس اعلام انجمن روان‌پزشکی آمریکا، این اختلال به عنوان وسواس اجباری شناخته می شود و زمانی است که یک فرد دارای افکار، ایده ها یا احساسات ناخواسته (وسواس) است که او را وادار به انجام کاری تکراری (اجباری) می کند.
علت ناخن جویدن چیست؟
عوامل متعددی می توانند در انجام این رفتار وسواسی نقش داشته باشند که فاکتورهای ژنتیکی تا شرایط روانی زمینه ای را شامل می شود. جویدن ناخن اغلب با اضطراب همراه است زیرا جویدن ناخن ها، استرس، تنش یا کسالت را کاهش می دهد. افرادی که به طور معمول ناخن می جوند، اغلب گزارش می دهند این کار را زمانی انجام می دهند که احساس عصبی، بی حوصلگی، تنهایی یا حتی گرسنگی می کنند.

آیا ناخن جویدن نگران کننده است؟
جویدن ناخن می تواند منجر به عوارض اجتماعی و روانی مانند احساس حقارت، آسیب اجتماعی و عاطفی شود. همچنین به ظاهر ناخن آسیب زده و موجب عفونت ناخن و بافت نرم اطراف آن می شود. افزایش خطر ابتلا به عفونت های انگلی، عفونت های معده به دلیل بلع ذرات ناخن و خاک، درد در مفصل فک، آسیب به لثه ها و عفونت های باکتریایی ثانویه نیز از دیگر عوارض ناخن جویدن هستند.

برای ترک عادت ناخن جویدن چه کاری می توان کرد؟
برای رهایی از این عادت می توان از راهکارهای مختلفی مانند استفاده از محافظ (گارد) دندان، کوتاه نگه داشتن ناخن ها یا به کارگیری روش سنتی مانند آغشته کردن ناخن ها به روغن تلخ بهره گرفت.

همچنین توصیه های زیر می توانند برای این منظور مفید باشند:
– ناخن ها را کوتاه و مرتب کنید تا کمتر به جویدن ناخن وسوسه شوید.
– سعی کنید شب ها یا زمانی که تنها هستید دستکش بپوشید تا نتوانید ناخن بجوید.
– عوامل محرک در ناخن جویدن را شناسایی کنید.
– به جای جویدن ناخن، این عادت را با آدامس یا رازیانه جایگزین کنید.
به گزارش ایندین اکسپرس، درمان های زیادی برای اونیکوفاژی وجود دارد و برای درمان دائمی بهتر است با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید:
telegram2 files