استعمال سیگار و بیماری قلبی خطر افت و تحلیل رفتن توان ذهنی را در دوران میانسالی به همراه دارد.
به گزارش سایک نیوز و به نقل از ایسنا، بررسی ها نشان می دهد که استعمال سیگار، بالا بودن فشار خون و ابتلا به دیابت می تواند به مهارت های فکری و ذهنی در دوران میانسالی آسیب وارد کند.
پزشکان تاکید کردند: فاکتورهای خطرزای بیماری قلبی به ویژه فشار خون بالا و دیابت در دوران میانسالی بیشتر شایع می شوند.
متخصصان علوم پزشکی در آمریکا اظهار داشتند: دراین بررسی دریافتیم این دو فاکتور خطرزا و همچنین استعمال سیگار با افزایش احتمال افت و تحلیل رفتن قدرت ذهنی و شناختی حتی در یک دوره کوتاه پنج ساله همراه است.
آنها تاکید کردند: رفتارها و عادت هایی هستند که افراد می توانند در دوران میانسالی آنها را اصلاح کنند تا به پیشگیری یا کاهش روند افت قدرت شناختی و ذهنی همزمان با بالا رفتن سن، کمک شود.
در این بررسی محققان به جمع آوری اطلاعات نزدیک به ۲۷۰۰ فرد با میانگین سنی ۵۰ سال پرداختند. همچنین قدرت ذهنی و شناختی این افراد در شروع مطالعه و پنج سال پس از آن مورد ارزیابی قرار گرفت.
به گفته محققان پس از گذشت پنج سال، در مجموع حدود پنج درصد دچار افت قدرت ذهنی و شناختی بوده اند که از این میان ۷.۵ درصد به فشار خون بالا و ۱۰ درصد به دیابت مبتلا بوده اند. همچنین نزدیک به هشت درصد مصرف سیگار داشته اند.
محققان با در نظر گرفتن فاکتورهایی همچون سن، نژاد، میزان تحصیلات و عوامل دیگر مشاهده کردند که افراد سیگاری ۶۵ درصد بیشتر در معرض افت قدرت شناختی و ذهنی هستند. همچنین در مبتلایان به فشار خون بالا این خطر حدود ۸۷ درصد و در مبتلایان به دیابت حدود سه برابر بیشتر است.
بیشتر بخوانید:
وقتی بدن ما خسته است نیاز به استراحت دارد ولی خستگی ذهن ما چگونه در میرود؟