نقش استرس در شیوع بیماری کرونا چیست؟

نقش استرس در شیوع بیماری کرونا چیست؟

 

بیماری کرونا از دهه‌ی ۱۹۶۰ به عنوان پاتوژن‌های انسانی شناخته شده است. کرونا ویروس‌ها انسان و بسیاری از مهره‌داران را آلوده می‌کنند. در انسان این بیماری عمدتا با عفونت‌های تنفسی یا دستگاه گوارش همراه است، اما علائم این بیماری از سرما خوردگی تا عفونت‌های شدید تنفسی تحتانی مانند ذات‌الریه است.

به گزارش سایک نیوز و به نقل از سلامت نیوز: طیف گسترده‌ای از کرونا ویروس‌ها در خفاش یافت می‌شوند، که ممکن است نقش مهمی درتکامل ویروس سلسله‌های آلفا ویروس داشته باشد. با این حال، سایر گونه‌های جانوری نیز می‌توانند به عنوان میزبان عمل کنند.

استرس

هرکس به طریقی استرس را احساس می‌کند و به طرق مختلف به آن واکنش نشان می‌دهد.این که چقدر استرس را تجربه می‌کنید و چگونه به آن واکنش نشان می‌دهید، می‌تواند منجر به طیف گسترده‌ای از مشکلات سلامتی شود به همین دلیل آنچه در موقع استرس انجام داده می‌شود بسیار مهم است.

بیماری کرونا بیماری ناشناخته‌ای است که در هیچ جای دنیا پاسخی برای کنترل آن پیدا نشده است و این باعث می‌شود که نوعی ترس بین مردم در سراسر دنیا ایجاد شود.

علم پزشکی تاکنون نتوانسته است راه درمان مناسبی برای این بیماری پیدا کند. رسانه‌هاو پزشکان دائما تاکید می‌کنند که از حضور در مجامع عمومی بپرهیزیم، مراقب باشیم، بهداشت فردی را رعایت کنیم، در خانه بمانیم. همه‌ی این‌ها موجبات ترس بیشتر را فراهم می‌کند.

داشتن آرامش روانی و درونی برای مقابله با این بیماری نیاز به انسجام اجتماعی دارد، ولی متاسفانه در کشور ما ایران این همبستگی نه در میان خود مردم و نه در بین مردم و دولت وجود دارد. عده‌ای در این میان اجناس را گران می‌کنند، مردم نمی‌توانند ماسک و وسایل ضد عفونی کننده را از داروخانه‌ها تهیه کنند و این مسائل، استرس را در افراد به وجود می‌آورد و سیستم ایمنی بدن را به شدت کاهش می‌دهد و ایمنی پایین بدن باعث ابتلا به بیماری‌های عفونی می‌شود.

قرنطینه

مردم به دلیل گسترش ویروس در سراسر جهان وحشت نمی‌کنند، بلکه به این دلیل وحشت زده می‌شوند که از ناشناخته‌ها می‌ترسند.

بیماران آلوده به ویروس آنفولانزا به طور کلی حدود یک روز قبل از بروز علائم مسری می‌شوند و تا پنج روز دیگر عفونی می‌شوند ولی بیمارانی که در معرض بیماری کرونا ویروس قرار دارند مشخص نیست که چه موقع بدن آن‌ها عفونی می‌شود و یا چه مدت آلوده می‌مانند.

دولت‌ها سعی کرده‌اند برای کنترل و مهار ویروس از ازدحام جمعیت جلوگیری کند. درتمام شهرها قرنطینه اعلام شده است. قرنطینه کردن شهرهای بزرگ، چشم انداز ترسناکی برای بسیاری از افراد است و واقعیت این است که در دنیای امروزی، این امر امکان ندارد.

چینی‌ها برای قرنطینه کردن افرادی که مظنون به عفونت یا در معرض ویروس هستند، بیمارستان‌های بزرگی ساخته‌اند و این امر باعث ترس عمومی بیشتر مردم در مورد این بیماری شده است.

این واقعیت وجود دارد که کرونا ویروس زیاد مسری نیست و فقط قسمت‌های ضعیف یا مصون از سیستم ایمنی جامعه را هدف قرار می‌دهد، این عمل بسیار شبیه به سایر ویروس‌های عفونی دیگر انجام می‌شود.

وزارت بهداشت عمومی کالیفرنیا در بیانیه‌ای اظهار داشت در حالی که کووید ۱۹ از سرعت انتقال بالایی برخوردار است اما میزان مرگ و میر کمتری دارد.

از کسانی که در دنیا تست کووید ۱۹ مثبت داشته‌اند، تقریبا ۸۰% علائمی را که نیاز به بستری داشته باشد را نشان نمی‌دهند. به عبارتی نیاز به وحشت بسیار نیست.

چون این امر کمک می‌کند تا به کرونا ویروس در زمینه‌های بیماری‌های دیگر هم نگاهی بیندازیم. کرونا ویروس در حال حاضر دارای مرگ و میر ۲% در سراسرجهان بوده است. هنوز مشخص نیست که این ویروس چقدر مسری می‌باشد، اما تخمین زده شده است که علائم cdc2 تا ۱۴ روز پس از مواجهه بروز می‌کند و عمدتا از طریق دستگاه تنفسی پخش می‌شود.

علائم ویروس تب، سرفه و تنگی نفس است مانند بسیاری از بیماری‌های دیگر، افراد مسن و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف بیشتر در معرض خطر می‌باشند.

پیامدهای روانی

اگر با ۵ شخص درباره‌ی بیماری صحبت شود انواع وسیعی از پاسخ‌ها را خواهند داد، برخی از آن‌ها در حال سفارش دادن ماسک صورت و جمع آوری آب می‌باشند، برخی دیگر فکر می‌کنند به جاهای دیگر بروند و برخی هنوزچیزی در مورد ویروس نشنیده‌اند.

جدای این موارد، بخشی از دردسر این است که انسان‌ها در ارزیابی خطر زیاد موفق نیستند. به گفته‌ی پل اسلوویچ مردم برای ارزیابی خطرات از احساسات خود استفاده می‌کنند نه تجزیه و تحلیل و منطق.

کنترل استرس

برای این‌که افراد احساس اضطراب کمی داشته باشند، بهتر است از منابع موثق خبر بگیرند و به فکر واقعیت‌ها باشند. دست‌ها باید با آب و صابون حداقل ۲۰ ثانیه شسته شود یا از ژل ضد عفونی کننده دستی یا الکل استفاده گردد که حداقل ۶۰% الکل داشته باشد، قبل از خوردن و بعد از دست زدن به بینی، سرفه یا عطسه کردن از دستمال کاغذی یا قسمت داخلی آرنج استفاده شود.

از تماس پارچه با چشم، بینی و دهان خودداری شود زیرا ویروس از طریق دستگاه تنفسی منتقل می‌شود. اگر فردی در خانه بماند، احتمال این‌که فرد ویروس نداشته باشد وجود دارد، اما مقامات توصیه می‌کنند این گونه افراد در خانه بمانند و اگر گمان می‌کنند کرونا ویروس دارند با درمانگاه محل درمانی خود تماس بگیرند، سطوح را تمیز نگه دارند.

از اسپری ضد عفونی کننده یا دستمال مرطوب روی سطوح لمسی مانند سوییج‌های سبک، درب کار، تلفن و غیره استفاده شود، همچنین از افراد بیمار دوری شود.

خطرات داشتن استرس در بیماری کرونا

محققان دریافته‌اند که برخی از افراد ممکن است برای اولین بار در طی یک بیماری فراگیر، مشکلات سلامت روان را تجربه کنند و مسائل مربوط به تنظیم افسردگی و اضطراب ممکن به وجود آید.

برخی از شرایط بهداشت روان موجود ممکن است وخیم‌تر شود تحقیقات نشان می‌دهد، افرادی که به ویژه در معرض استرس و اضطراب قرار دارند، بیشترین خطر را دارند. همچنین ممکن است اضطراب شدید باعث افزایش مصرف مواد شود. با افزایش سطح استرس، افرادی که در دوره‌ی نقاهت قرار دارند احتمالا بیماری آن‌ها دوباره عود کند.

ورزش، خواب کافی و رژیم غذایی

این عمل همیشه توصیه خوبی می‌باشد و ارزش آن را دارد که در مواقع عدم اطمینان تاکید شود. شواهد زیادی وجود دارد مبنی بر این‌که ورزش روزانه می‌تواند به تقویت ایمنی بدن کمک کند به عنوان مثال یک مطالعه علمی نشان می‌دهد که فعالیت بدنی و تحرک از علائم اضطراب جلوگیری می‌کند.

تحقیقات ثابت می‌کنند که فقط با پیاده‌روی، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن کاهش می‌یابد. همچنین با استفاده ار رژیم غذایی سبک نیز می‌توان استرس افراد را کم کرد.

تحقیقات نشان داده است که یک رژیم غذایی سبک سرشار از میوه و سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی به کنترل بیماری‌های استرسی کمک می‌کند. همچنین افرادی که به خوبی استراحت می‌کنند در مقابله با ویروس‌ها و از بین بردن آن‌ها موفق‌تر هستند.