چگونه با اضطراب دورکاری در این دوران کرونا کنار بیاییم؟

چگونه با اضطراب دورکاری در این دوران کرونا کنار بیاییم؟
 بسیاری از مردم دنیا به‌خاطر شیوع بیماری کووید-۱۹، مجبور هستند در ماه‌های اخیر به‌صورت دورکاری فعالیت‌های خود را ادامه دهند و ارتباطات چهره به چهره به شدت کاهش پیدا کرده است. چگونه می‌توان از وجود اضطراب روحی همکاران پشت صفحه‌ی مانیتور خبردار شد؟
هر چند مقامات کشورهای مختلف در حال برداشتن قوانین قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی هستند، ولی به‌نظر می‌رسد دورکاری در آینده‌ی نزدیک همراه ما باقی بماند. بسیاری از شرکت‌های بزرگ و تاثیرگذار بین‌المللی متعهد شده‌اند که در آینده نیز به‌صورت انعطاف‌پذیر به کارمندان خود دورکاری دهند.
هر چند کار در منزل می‌تواند برای بسیاری از کارمندان و شرکت‌ها مزایای خاصی داشته باشد، ولی با این حال می‌تواند باعث بروز مشکلاتی نیز بشود. به‌عنوان مثال شخص در خانه نمی‌تواند بین وقت کار و وقت آزاد خود تعادل برقرار کند. این موضوع می‌تواند به سلامت روانی فرد آسیب بزند. بنابراین کارفرمایان باید از کارمندان خود در برابر آسیب‌های روحی دورکاری محافظت کنند. اما چگونه می‌توان از پشت مانیتور فهمید که یک شخص به اضطراب روحی مبتلا است؟
«تانیا دیگوری» و «کت هانسل» به‌عنوان متخصصین روانشناسی در پاسخ به خبرنگاران، از تمرکز بر روی زبان بدن به عنوان بهترین راه شناسایی نشانه‌های اضطراب روحی یاد کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند که ایجاد تغییر در زبان بدن و رفتارهای روزانه می‌تواند از نشانه‌های اضطراب روحی و افسردگی باشد. اینکه این تغیرات در افراد مختلف چگونه رخ دهد، به‌شخصیت هر فرد بستگی دارد.
تانیا دیگوری می‌گوید: «هر کدام از ما هنجارهای خاص خودمان را داریم و اگر بخواهیم بفهمیم که یک نفر از هنجارهای قبلی خود فاصله گرفته، باید آن فرد را به خوبی بشناسیم. به هر حال، زبان بدن و حالت صدا، اَشکال غیرزبانی ارتباط هستند و می‌توانند سیگنال‌های مهمی برای درک وضعیت روحی فرد مقابل باشند.»
کت هانسل می‌گوید: «این پرسش پیش می‌آید که آیا اگر از نظر فیزیکی در کنار شخص مقابل نباشیم نیز می‌توانیم نشانه‌های اضطراب وی را تشخیص دهیم؟ باید بگوییم که بله. اگر به‌صورت تصویری با فرد مقابل صحبت کنیم، می‌توانیم زبان بدن وی را تشخیص دهیم و حتی بدون تصویر می‌توانیم از روی صدای وی و حتی کلماتی که استفاده می‌کند، به اطلاعات خوبی از وضعیت روحی وی دست یابیم.»
متخصصین می‌گویند که حتی با تعمق در نحوه‌ی فرستادن پیام افراد نیز می‌توان دریافت که طرف مقابل از نظر روحی در چه وضعیتی قرار دارد.
منبع: مجله علمی ایلیاد
بیشتر بخوانید:


telegram2 files