موسیقی زنگ بیداری بر هوشیاری افراد تأثیر دارد

موسیقی زنگ بیداری بر هوشیاری افراد تأثیر دارد

 

بر اساس تحقیقات جدید، صدایی که افراد را از خواب بیدار می‌کند بر عملکرد صبحگاهی افراد تأثیرگذار است.

 نتایج تحقیق دانشگاه RMIT استرالیا نشان می‌دهد که موسیقی مناسب زنگ بیداری می‌تواند میزان هوشیاری افراد را بهبود بخشد.

نتایج شگفت‌انگیز این تحقیق می‌تواند پیامدهای مهمی برای افرادی که نیاز به هوشیاری بعد از بیدار شدن دارند مانند کارگران شیفت‌های کاری و کارکنان مشاغل اورژانسی داشته باشد.

محقق ارشد این تحقیق دکتر استوارت مک فارلین از دانشگاه RMIT اظهار کرد: بی‌حسی و کاهش هوشیاری صبحگاهی مشکلی جدی در دنیای 24 ساعته ما محسوب می‌شود.

مک فارلین گفت: “اگر به‌طور صحیح از خواب بیدار نشوید، عملکرد مفید کاری شما می‌تواند به مدت چهار ساعت کاهش یابد که با عواقب زیادی مرتبط است.”

شاید شما فرض کنید زنگ هشداردهنده بیب بیب بیب ” beep beep beep ” باعث افزایش هوشیاری می‌شود، اما اطلاعات ما نشان می‌دهد که این موسیقی نتایج خوبی بر عملکرد شما نخواهد داشت.

اگرچه تحقیقات بیشتری برای درک دقیق‌تر ترکیب موسیقی و ریتمی که به بهترین شکل بر عملکرد افراد تأثیر داشته باشد، لازم است اما با توجه به اینکه بیشتر افراد برای بیدار شدن از زنگ استفاده می‌کنند، پس باید دقت کنند که ممکن است موسیقی زنگ بیداری که انتخاب می‌کنند موجب تغییرات در عملکرد سیستم بدن آنان شود.

این مورد به‌ویژه برای افرادی که ممکن است اندکی پس از بیدار شدن در شرایط خطرناک کار کنند، مانند آتش‌نشانان یا خلبانان که باید میزان هوشیاری بالاتری داشته باشند، حائز اهمیت است.

در این تحقیق 50 شرکت‌کننده در یک نظرسنجی آنلاین شرکت کردند.

در این تحقیق نوع صدایی که هر فرد برای بیدار شدن انتخاب کرده بود، ثبت و سپس سطح هوشیاری فرد در برابر معیارهای استاندارد اینرسی خواب ارزیابی شد.

ادرین دایر، از دانشکده رسانه، ارتباطات و مرکز تحقیقات دیجیتال نگاری این دانشگاه گفت:” این تحقیق می‌تواند به طراحی مداخلات کارآمدتر کمک کند تا افراد بتوانند از ابزارهای خود برای بیداری بهتر استفاده کنند.”

دایر گفت: “نتایج این تحقیق مهم است، زیرا فضانوردان ناسا در ایستگاه فضایی بین‌المللی نیز تحت تأثیر بی‌تحرکی بعد از خواب هستند.”

ما فکر می‌کنیم که یک صدای ” بوق شدید “ممکن است موجب اختلال یا سردرگمی فعالیت مغز در هنگام بیدار شدن شود و صدای آرامش‌بخش‌تر می‌تواند موجب عملکرد بهتر مغز شود.

ارتقاء  درک ما از ارتباط بین صداها و وضعیت بیداری موجب موفقیت در بسیاری از زمینه‌ها به خصوص فناوری‌های خواب، هوش مصنوعی و پیشرفت برنامه‌های کاربردی خواهد شد.

نتایج این تحقیق در نشریه PLoS One منتشرشده است.

 

منبع: ایسنا


telegram2 files