خدمات سلامت زناشویی و کلینیک های سلامت

خدمات سلامت زناشویی و کلینیک های سلامت

خدمات سلامت زناشویی، سلامت جنسی و ازدواج سالم در وزارت بهداشت با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده و قرار است سال آینده در ۱۷ کلینیک سلامت جنسی اجرایی شود.
محمد اسماعیل مطلق، رئیس مرکز سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، گفت: از ۱۷ کلینیک سلامت جنسی که سال آینده در سراسر کشور فعال می شوند، ۱۳ کلینیک متعلق به وزارت بهداشت و در دانشگاههای علوم پزشکی است و بقیه با همکاری و حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی و دستگاههای دیگر به بهره برداری می رسد.
مطلق افزود: قرار بود ۱۳ مراکز وابسته به وزارت بهداشت زمستان امسال در ۱۳ دانشگاه علوم پزشکی کشور دایر شود اما به علت آماده نبودن زیرساختهای آن به سال آینده موکول شد.
رئیس مرکز سلامت خانواده و جمعیت وزار بهداشت گفت: برای اجرای این طرح باید متخصصان و کارشناسان سلامت جنسی آموزش داده شوند و تعرفه های این خدمات تصویب شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بسته خدمات سلامت جنسی در شبکه بهداشتی-درمانی کشور نیز اجرا می شود، گفت: همه خدمات وزارت بهداشت در نهایت در شبکه بهداشتی-درمانی روستایی و شهری کشور باید اجرا شود اما این طرح در سال اول فقط در ۱۷ مرکز درمانی و تخصصی دانشگاهی و غیر دانشگاهی اجرا می شود و از سال بعد می تواند به عنوان یک برنامه کشوری وارد شبکه بهداشتی-درمانی بشود.
پیش از این محمد اسلامی، رئیس اداره سلامت خانواده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از راه اندازی ۱۳ کلینیک سلامت جنسی در اسفند سال جاری(سال ۹۴) خبر داده بود.
به گفته اسلامی، بر آیین نامه یا بسته خدمات سلامت جنسی، در این کلینیک ها خدمات متنوعی از سوی متخصصان روانپزشکی، روانشناسان، متخصصان ارولوژی، زنان، متخصصان داخلی و عفونی و کارشناسان حقوق به مراجعه کنندگان ارائه می شود.
وی افزود: قرار است این ۱۳ کلینیک در شهرهای مختلف از جمله تهران، مشهد، شیراز، ساری و زنجان راه اندازی شوند.
رئیس اداره سلامت خانواده وزارت بهداشت گفت: خدماتی که در کلینیک های سلامت جنسی به مراجعه کنندگان ارائه می شود، از سوی بیمه ها پوشش داده می شود، البته با توجه به اینکه زمان ویزیت مراجعه کنندگان ممکن است، از حد معمول ۱۰ تا ۲۰ دقیقه فراتر برود و تا یکساعت نیز طول بکشد، مابه التفاوت زمان فعالیت متخصصان در این کلینیک ها را وزارت بهداشت پرداخت می کند و اعتبارات لازم برای این کار در وزارت بهداشت تامین شده است.
اسلامی افزود: البته خدمات مشاوره کارشناسان حقوق در این کلینیک ها تحت پوشش بیمه نیست و این کارشناسان بر مبنای تعرفه خدمات خود به مراجعه کنندگان خدمت ارائه می کنند.

آمار دقیقی از مشکلات جنسی یا طلاق عاطفی وجود ندارد
رئیس اداره سلامت خانواده وزارت بهداشت درباره آمار مشکلات خانوادگی در کشور نیز گفت: واقعیت این است که هیچ آمار دقیقی از مشکلات زناشویی خانواده ها یا طلاق عاطفی وجود ندارد و آمارهای بسیار متنوعی که از نیم درصد تا ۸۰ درصد بیان می شود همگی حدس و گمان است و از نظر وزارت بهداشت قابل استناد نیست.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی


telegram2 files