زنان دو برابر بیشتر از مردان در معرض سکته قلبی ناشی از فشار روانی هستند

زنان دو برابر بیشتر از مردان در معرض سکته قلبی ناشی از فشار روانی هستند

بنابه گفته محققان دانشگاه ایموری در ایالات متحده، زنان ۲ برابر بیشتر از مردها به ایسکمی و سکته قلبی ناشی از فشار روانی مبتلا می‌شوند. بررسی‌ها نشان داده است که فشار روانی در لحظاتی مانند صحبت کردن در برابر جمعیت، می‌تواند زنان به ویژه زنان جوان را به دلیل نرسیدن خون کافی به ماهیچه‌های قلب‌شان، به حملات قلبی دچار کند.

به گزارش سایک نیوز و به نقل از طبنا(خبرگزاری سلامت)، بررسی‌های گذشته هم نشان می‌داد که هنگام وجود عوامل ایجاد فشار روانی، زن ها بیش از مردها در خطر حملات قلبی هستند اما حد و اندازه آن تاکنون مشخص نشده بود. محققان با بررسی ۱۵۰ زن و ۱۵۶ مرد زیر ۶۱ سال مبتلا به حملات قلبی و همین‌طور ۱۱۲ مرد و زن سالم به این نتیجه رسیدند. آنها همچنین معتقدند که زنان مبتلا به سکته قلبی به مراقبت بیشتری نسبت به مردها، نیازمند هستند.

فشار روانی باعث اختلال در عملکرد رگ‌های کوچک شده و وقتی خون به اندازه کافی به ماهیچه ­های اطراف قلب نمی­‌رسد، درد در قفسه سینه شروع می‌شود. در واقع زن‌ها بیش از مردها به دلیل وجود ناهنجاری در گردش خون در رگ‌های کوچک، به مشکل ایسکمی قلبی مستعد هستند. وقتی زن‌ها دچار تنش احساسی می‌شوند، عروق کرونری شان منقبض شده و آنها را در خطر حمله قلبی-عروقی قرار می‌دهند.

بسیاری از زن‌ها علاوه بر شغل تمام وقت خود، مسئولیت‌های بسیاری در خانه دارند. برخی هم با مشکلات مالی، افسردگی و نگرانی روبه رو هستند. ایسکمی قلبی، به ماهیچه‌های قلب صدمه زده و از توان آن در پمپاژ خون می‌کاهد. سپس انسداد شدید سرخرگ‌های قلب منجر به حمله قلبی می‌شود. از برخی از علایم حمله قلبی می‌توان به درد یا فشار در قفسه سینه، به ویژه سمت چپ بدن، درد در ناحیه گردن یا آرواره، شانه، دست، تنگی نفس، تهوع و استفراغ، عرق کردن و احساس خستگی، اشاره کرد.

مدیریت اضطراب و اختصاص زمانی برای ورزش و استراحت می‌تواند از خطر ابتلا به سکته های قلبی تا حد معناداری بکاهد.

 

 

بیشتر بخوانید

قلب زنان در مقابل استرس آسیب پذیرتر است