دکتر فاطمه عباسی، رئیس مرکز توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور گفت: برخی علائم هشدار دهنده هنگام ازدواج وجود دارد که بی توجهی به آنها می تواند منجر به طلاق شود.
دکتر فاطمه عباسی افزود: یکی از این علائم هشدار دهنده این است که زوج ها به فاصله کوتاهی آشنا می شوند و ازدواج می کنند.
وی ادامه داد: اگر افراد دوره کودکی و نوجوانی خود را دوره ناشاد و بد محسوب کنند، می تواند از علائم هشدار دهنده در ازدواج باشد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین اگر افراد رابطه ضعیف با والدین یا خواهر و برادر خود داشته باشند یا به لحاظ عاطفی و مالی به خانواده خود وابسته باشند، احتمال ازدواج ناموفق افزایش می یابد.
رئیس مرکز توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: اگر مراسم ازدواج بدون حضور خانواده و دوستان انجام شده باشد نیز یکی از علائم هشدار دهنده ای است که می تواند ازدواج را به سمت طلاق سوق دهد.
عباسی ، ازدواج قبل از ۲۰ سالگی و بارداری در سال اول ازدواج یا دوران عقد و نامزدی را از دیگر علائم هشدار دهنده ازدواج عنوان کرد و گفت: اگر پیشینه زوج ها بطور معناداری از نظر مذهبی ، تحصیلی ، طبقه اجتماعی ، قومیت و سن متفاوت باشد نیز از علائم هشداردهنده ازدواج است.
وی یادآور شد: البته تمام این علائم نسبی است بطورمثال اینگونه نیست که حتما زوجی که از نظر سنی خیلی با هم تفاوت دارند ، ازدواج آنها منجر به شکست می شود اما این علائم، ضریب آسیب ازدواج را بطورمعناداری ، افزایش می دهند.
اعتیاد ، طلاق، فساد اخلاقی، حاشیه نشینی و بی بند و باری از آسیب های اجتماعی به شمار می روند که در این میان اعتیاد نقش هم افزایی در بروز دیگر آسیب ها دارد.
تعداد کل طلاقهای ثبت شده در سال ۹۵ برابر با ۳۹هزار و ۲۸۲ مورد بود که نسبت به سال پیش از آن، بیش از ۲۲درصد افزایش داشت. در سال ۹۴ طلاقهای ثبت شده برابر با ۳۰هزار و ۵۷۵ مورد بود. بیشترین طلاقهای ثبت شده هم مربوط به شهرستان تهران با ۲۶هزار و ۳۸۱ مورد بود و شهرستانهای شهریار و ری با ۲۴۴۰ و ۲۴۳۷ مورد در ردههای بعدی قرار داشتند. بررسی مدت زمان زندگی زوجها هنگام طلاق حاکی از این است که در سال گذشته ۱۱درصد از طلاقها در اولین سال زندگی مشترک و ۴۰ درصد دیگر حداکثر تا پنج سال پس از آغاز زندگی ثبت شده است.
منبع: ایرنا
بیشتر بخوانید
اجرای طرح مشاوره برای سازگاری پس از طلاق