کودکان هم به افسردگی بعد از تولد مبتلا می شوند

کودکان هم به افسردگی بعد از تولد مبتلا می شوند

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که ابتلا به افسردگی پس از زایمان به مادران محدود نیست و برخی شیرخواران هم به واسطه وضعیت مادران خود، دچار افسردگی می شوند.

به گزارش سایک نیوز و به نقل ازگروه علمی ایرنا ، این مطالعه که توسط محققان دانشگاه اورگان در آمریکا انجام شد، نشان می دهد که سلول های مادر و کودک تا دو سال بعد از تولد با هم ارتباط دارند و افزایش علائم افسردگی در مادر، با تخریب سلولی در کودک مرتبط است.

افسردگی پس از زایمان وضعیتی است که از هر ۹ زن یک نفر به آن مبتلا می شود؛ علائم این بیماری شامل تغییر خلق و خو، خستگی و بی تمایلی به فعالیت است که ارتباط مادر با نوزاد را دشوار می سازد.

این در حالی است که به گفته کارشناسان، روابط اولیه مادر و نوزاد می تواند بر سلامت آنها در طول عمرشان تاثیر بگذارد. برای مثال کودکانی که مورد بی توجهی و یا بدرفتاری قرار می گیرند، احتمال بیماری آنها در بزرگسالی بیشتر است.

اما کودکانی که در سال های ابتدایی زندگی از روابط سالم و حمایتگرانه بهره مند هستند، در بزرگسالی در زمینه کنترل استرس و احساسات بهتر عمل می کنند.

زمانی که دچار استرس می شویم، بدن هورمونی به نام کورتیزول ترشح می کند که بر واکنش های احساسی و نیز سوخت و ساز انرژی، فراگیری و حافظه تاثیر می گذارد و ممکن است مکانیزیمی باشد که استرس فیزیکی را با طول تلومر و نهایتا سلامت فیزیکی ارتباط می دهد.

از سوی دیگر سلول هایی که در معرض کورتیزول قرار می گیرند، تلومرهای کوتاه تری دارند که این رویه چگونگی تبدیل استرس فیزیکی به استهلاک بیولوژیکی و تخریب سلولی را توضیح می دهد.

مقاله ای در ارتباط با این مطالعه که در مجله The Conversation منتشر شد، یک رابطه احتمالی را میان علائم فزاینده استرس در مادران و آسیب سلولی در کودکان آنها نشان می دهد.

محققان در این مطالعه ۴۸ مادر را که نوزادان ۱۲ هفته ای داشتند، مورد بررسی قرار دادند و وضعیت آنها را تا ۱۸ ماهگی کودکانشان پیگیری کردند.

این مطالعه نشان داد که تشدید علائم افسردگی در مادران با افزایش واکنش های استرسی از طریق ترشح هورمون کورتیزول در سنین شش تا ۱۲ ماهگی کودکان ارتباط داشت.

به علاوه در این مطالعه، کودکانی که واکنش های استرسی بالاتری داشتند، بیشتر احتمال داشت که در ۱۸ ماهگی تلومرهای کوتاه تری داشته باشند.

 

بیشتر بخوانید

علائم افسردگی در کودکان