چرا برخی کودکان در سنین پایین عادت به مکیدن انگشت شست خود دارند؟

چرا برخی کودکان در سنین پایین عادت به مکیدن انگشت شست خود دارند؟

برخی کودکان در سنین پایین عادت به مکیدن انگشت شست خود دارند که به مرور برطرف می شود، اما اگر این مشکل برطرف نشد چه باید کرد؟
به گزارش سایک نیوز و به نقل از بهداشت نیوز ، بیشتر کودکان بین سال های دو تا چهار سالگی خودشان به صورت طبیعی از مکیدن شست و دیگر انگشتان دست می‌کشند. این رفتار به تدریج در طول این دوره کاهش می‌یابد زیرا کودک بیشتر زمان بیداری‌اش را به کنجکاوی محیط اطراف خود می‌گذراند. در نتیجه لازم نیست والدین اقدامی برای ترک عادت کودک انجام دهند.
همچنین کودکانی که به مهد کودک یا مدرسه می‌روند بر اثر واکنش همسن و سالان خود این کار را انجام نمی دهند. اگر کودک بعد از چهار سالگی هنوز عادت به مکیدن شست دارد، والدین باید به تدریج او را از این کار منع کنند. البته نباید فشار بیش از حد به کودک وارد کرد تا آسیب نبیند.
به جای سرزنش کردن کودک برای مکیدن انگشت، با تمجید کردن از او، کودک را به انجام ندادن این کار تشویق کنید. عموما کودکان هنگام احساس ناامنی شروع به مکیدن انگشت خود می‌کنند. تلاش کنید عامل اضطراب را برطرف کنید و باعث آرامش کودک شوید.
وقتی کودک استرس ندارد و در فشار نیست خیلی مودبانه به او یادآوری کنید. برای او پاداش در نظر بگیرید. علاقه‌مندی‌های کوچک او می‌تواند عاملی برای همراهی او با شما شود. اگر کودکی که در شرایط سخت قرار دارد، مثل زمانی که والدین در کنارش نیستند، از مکیدن انگشت اجتناب می‌کند با جایزه دادن او را مورد تشویق قرار دهید.
اگر این روش‌ها پاسخ گو نبود، هنگام شب در زمان خوابیدن کودک، دور انگشت شست او را با چسب زخم ببندید یا ازیک دستکش که انگشست شست او را بپوشاند استفاده کنید . در صورت بر طرف نشدن عادت با روش های فوق به پزشک کودک خود مراجعه کنید تا در صورت نیاز وسیله ای مخصوص برای کودک ساخته شود و به ترک عادت کمک و همزمان ناهنجاری های ایجاد شده را اصلاح کند.
بیشتر بخوانید:

telegram2 files