آیا روانشناسان و روانپزشکان هم به اختلالات روانی دچار می‌شوند؟

آیا روانشناسان و روانپزشکان هم به اختلالات روانی دچار می‌شوند؟

 

عضو هیات مدیره انجمن علمی روانپزشکان با بیان اینکه ممکن است میزان بروز اختلالات روانی در روانشناسان به دلیل تماس مداوم با بیماران بیش از میانگین اختلالات روانی در جامعه باشد، اظهار کرد: برخی از کسانی که در گذشته مشکلات زمینه ای بیشتری داشته اند، معمولا علاقه وافری به انتخاب رشته روانشناسی برای تحصیل در دانشگاه دارند.

 به گزارش سایک نیوز به نقل از سلامت آنلاین, دکتر فربد فدایی با اشاره به روز جهانی سلامت روان با بیان این که در مورد بروز نابسامانی های روانی در میان صاحبان حرف بهداشت، تحقیقاتی صورت گرفته است، افزود: میزان به وجود آمدن اختلالات روانی در میان روانپزشکان با توجه به این که ابتدا پزشک بودند و سپس به عنوان روانپزشک فعالیت خود را آغاز کرده اند در حد میانگین جامعه است و چندان چشمگیر نیست.

وی ادامه داد: پرستاران نیز در معرض ابتلا به انواع بیماری های روانی قرار دارند، اما درصد ابتلا به آن ها همچون روانپزشکان در حد متوسط جامعه است، با این حال فرسودگی و سختی کار در آن ها به دلیل این که بیش از سایر گروه ها با بیماران مبتلا به مشکلات روانی سر و کار دارند، بیشتر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با تاکید بر این که با در نظر گرفتن امکاناتی می توان احتمال درگیری با اختلالات روانی را در تمام گروه ها اعم از روانپزشکان، روانشناسان و پرستاران کاهش داد، خاطرنشان کرد: با دادن مرخصی های مناسب و همچنین ارائه امکانات تفریحی مطلوب بخصوص بزای پرستاران تا حد زیادی می توان آن ها را در برابر درگیر شدن با مشکلات روانی واکسینه کرد.

این روانپزشک، ایجاد انگیزه درونی در افراد را بهترین مکانیسم دفاعی در مقابل ابتلا به اختلالات روانی دانست و اظهار کرد: قدردانی شایسته و توجه می تواند نیروی انگیزه را در میان صاحبان حرف بهداشت تقویت کند.

فدایی یادآور شد: در جوامع مختلف، معمولا ۲۰ درصد مردم به دلیل درگیری های ناشی از وضعیت اجتماعی، اقتصادی و استرس ممکن است مبتلا به اختلالات روانی شوند، اما پنج درصد افراد وضعیت نگران کننده و شدیدی دارند و بیماری های روانی جدی از جمله اختلال دو قطبی، اسکیزوفرنیا و اختلالات شخصیتی در آن ها مشاهده می شود.