سایک نیوز به نقل از ساینس دیلی: روابط اجتماعی بر سلامت جسمانی تأثیر می گذارد، اما سؤالاتی در مورد ماهیت این ارتباط باقی می ماند. تحقیقات جدید در روانشناسی اجتماعی و علوم شخصیتی نشان می دهد که احساس شما در مورد روابط نزدیکتان ممکن است بر عملکرد بدن شما تأثیر بگذارد.
مطالعات قبلی در مقیاس کوچکتر ارتباط بین تعارض یا رضایت از رابطه را با سطح استرس و فشار خون بررسی کرده اند. تحقیق جدید تأثیرات تجربیات مثبت و منفی روابط را بر بدن و همچنین اینکه چگونه این تجربیات و پیامدهای سلامتی روز به روز تغییر می کنند بررسی می کند.
برایان دان، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اوکلند، میگوید: «هم تجربیات مثبت و هم تجربیات منفی در روابط ما بر استرس، مقابله و فیزیولوژی روزانه ما تاثیر می گذارد، مانند فشار خون و واکنشپذیری ضربان قلب». “علاوه بر این، تنها احساس ما در مورد روابطمان به طور کلی مهم نیست، بالا و پایین ها نیز مهم هستند.”
در طی سه هفته، 4005 شرکتکننده به صورت روزانه از طریق تلفن هوشمند یا ساعت هوشمند خود بررسی شدند و ارزیابیهایی از فشار خون، ضربان قلب، استرس و مقابله ارائه کردند. هر سه روز یکبار، شرکتکنندگان بازتابهایی را درباره نزدیکترین رابطهشان به اشتراک گذاشتند و تجربیات مثبت و منفی خود را با جزئیات بیان کردند.
محققان دریافتند که به طور متوسط، افرادی که دارای تجربیات مثبت بیشتر و تجربیات منفی کمتری هستند، استرس کمتر، مقابله بهتر و واکنش پذیری پایین تر فشار خون سیستولیک را گزارش کردند که منجر به عملکرد فیزیولوژیکی بهتر در زندگی روزمره می شود. در مقابل، تغییرپذیری — یا فراز و نشیب های روزانه — در تجربیات منفی رابطه مانند تعارض به ویژه پیش بینی کننده پیامدهایی مانند استرس، مقابله و فشار خون سیستولیک کلی بود.
دکتر دان خاطرنشان میکند که یک مفهوم گستردهتر از این مطالعه این است که باید در نظر گرفت که چگونه عوامل استرسزای بیرونی – مانند همهگیری COVID-19 – میتوانند بر روابط افراد و در نتیجه بر سلامت جسمانی آنها تأثیر بگذارند.
دکتر دان میگوید: «از زمان همهگیری COVID-19، روابط با چالشها، آشفتگیها و تغییرات بیسابقهای مواجه بوده است. “این بدان معنی است که همه گیری کووید ممکن است پیامدهای سلامتی داشته باشد نه فقط به دلیل خود ویروس، بلکه به طور غیرمستقیم در نتیجه تأثیری که بر روابط افراد می گذارد و به دلیل اینکه همه گیری COVID-19 فشار قابل توجهی ایجاد کرده است. آشفتگی و تنوع در روابط افراد، ممکن است به طور غیرمستقیم استرس، مقابله و فیزیولوژی را در زندگی روزمره تغییر دهد، که همگی پیامدهای مهمی برای بهزیستی جسمانی دارند.”
محققان نسبت به تفسیر این مطالعه به عنوان مدرکی مبنی بر اینکه تجربیات رابطه دارای اثرات فیزیولوژیکی هستند، هشدار دادند. در عوض، یافتهها حاوی تداعیهایی از زندگی روزمره است که نشان میدهد چگونه روابط و سلامت فیزیکی اغلب در هم تنیده شدهاند. دکتر دان می گوید که نتیجه گیری های علی باید برای مطالعات تجربی محفوظ باشد.
در آینده، دکتر دان پیشنهاد میکند که محققان فراتر از نتایجی مانند فشار خون و واکنشپذیری ضربان قلب را بررسی کنند تا درک کاملتری از اینکه چگونه روابط ممکن است بر سلامت تأثیر بگذارند، داشته باشند.
بررسی سایر حالتهای فیزیولوژیکی مانند پاسخهای عصبی غدد درونریز یا سیستم عصبی سمپاتیک بهعنوان نتایج تجربیات روزانه رابطه مثبت و منفی مفید خواهد بود، که ممکن است الگوهای مختلف ارتباط را نشان دهد.