مبتلایان به کرونا دچار اعصاب محیطی می‌شوند!

مبتلایان به کرونا دچار اعصاب محیطی می‌شوند!

 اختلال اعصاب محیطی (گیلن باره) یکی از پیامدهای خطرناک ابتلا به کرونا بوده که با ناهماهنگی حرکت دست و پا همراه است.

به گزارش سایک نیوز و به نقل از ایرنا، سالانه دو نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر به بیماری اعصاب محیطی (گیلن باره) مبتلا می شوند،  این بیماری در مبتلایان  به کرونا بیشتر مشاهده می شود و حتی می تواند زندگی  آنها را با مخاطراتی روبرو کند.

علت این بیماری هنوز به روشنی مشخص نیست ولی معمولا بعد از یک عفونت ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا اتفاق می افتد همچنین بعد از عفونت با یک باکتری به نام کامپیلکوباکتر هم ممکن است بیماری بروز کند و  عفونت با کامپیلوباکتر ممکن است بعد از خوردن آب آلوده یا غذای نپخته ازجمله مرغ  و ماهی رخ دهد.

گیلن باره نوعی بیماری عصبی یا نورولوژیک بوده که اعصاب بدن، دست ها و پاها را درگیر می کند. اختلال نادری است که در اثر حمله سیستم ایمنی به اعصاب محیطی ایجاد شده و به دنبال آن، ضعف بدنی و مشکلات حسی را برای کودک ایجاد می کند.

در این بیماری ، سیستم ایمنی بدن به اعصاب حمله می کند و باعث ایجاد ضعف در ماهیچه ها، بی حسی، گزگز و گاهی اوقات و به ندرت فلج شدن اندام ها می شود و  سوزش و حالت خواب رفتگی ناگهانی در پا و انتقال این حس در نقاط مختلف بدن، یکی از علایم این بیماری بوده و مشکل تنفسی ایجاد کرده و بدن را ضعیف می کند.

این بیماری یکی از پیامدهای خطرناک ابتلا به کرونا بوده که با ناهماهنگی حرکت دست و پا همراه است، طبق مطالعه دانشمندان دانشگاه بیرمنگام، آنتی بادی‌های تولید شده توسط ارگانیسم‌هایی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند، مشابه آنتی بادی‌هایی است که باعث شیوع بیماری‌های قلبی و پوستی می شوند. اولین علائم بیماری ضعف و درد عضلانی، بی حسی دست و پا و مشکلات هماهنگی میان دست و پا است.

دکتر حسین پاکدامن رئیس انجمن مغز و اعصاب ایران در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا در این زمینه افزود: گیلن باره بیماری التهابی است که دستگاه اعصاب محیطی را درگیر کرده و موجب ضعف عضلات و بی حسی می شود.

وی اظهار داشت: کرونا، ویروسی جهش یافته است که با سویه های متفاوت تغییر رفتار داده و با علایم مختلفی در افراد بروز می یابد و باعث ضعف عضلات، اندام، نارسایی کلیه شده و سیستم عصبی و مغزی را مختل می کند.

رئیس انجمن مغز و اعصاب ایران خاطرنشان کرد: کرونا همچنین با اختلال در دستگاه عصبی و مغزی به همه اعضای بدن از جمله بویایی، شنوایی، کلیه، ریه و نخاع آسیب وارد می کند و عوارض آن تا مدتها در مبتلایان این بیماری باقی می ماند.

پاکدامن با بیان اینکه واکسیناسیون برای مقابله با کرونا امری ضروری است، تصریح کرد: همه افراد جامعه تا زمان انجام واکسیناسیون عمومی ملزم به رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی هستند تا شیوع این بیماری تحت کنترل در آید.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

این ویروس کرونا اوایل اسفند ۱۳۹۸ در ایران شیوع یافت و از آن زمان به ۸۵ هزار و ۸۵۹ نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند.

بنا به اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۱۳۹ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۱۳۴ هزار و ۶۶۲ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۸۰۱ دُز رسیده است.

telegram2 files