به گزارش سایک نیوز به نقل از ایسنا، به باور دکتر علیرضا مرادی عضو پژوهشکده علوم شناختی کشور، اگرچه روانشناس و روانپزشک باید در نظام سلامت در کنار هم کار کنند، اما اینکه یکباره تصمیم گرفته شود تا روانشناسی از وزارت علوم به وزارت بهداشت منتقل شود، عجولانه و مشکلساز است.
وی در ادامه می گوید: تصور ما بر این است که انتقال رشته روانشناسی از وزارت علوم به وزارت بهداشت امری غیر کارشناسانه است و برای وزارت بهداشت تبعات منفی به دنبال خواهد داشت.
دکتر مرادی ادامه می دهد: علاوه بر اینکه وزارت بهداشت از نیرو و امکانات لازم برای مدیریت چنین تصمیمی برخوردار نیست این را نیز باید عنوان کرد که حوزه سلامت فقط به مسائل پزشکی و روانشناختی محدود نمیشود و دارای جنبههای فرهنگی، اجتماعی و معنوی نیز هست که آنها را نیز باید در نظر گرفت.
وی تاکید کرد: روانپزشکان در وزارت بهداشت به دنبال این هستند که تربیت روانشناسان را خود به عهده گیرند و این مسالهای است که اعتراضات اخیر دانشگاهیان را به دنبال داشته است.
وی خاطرنشان کرد: بهترین راه حل برای این مساله، تصمیم منطقی و کارشناسی شده وزارت علوم و وزارت بهداشت و انتخاب روشی است که علاوه بر داشتن مزایای دو وزارتخانه، جنبههای منفی را نیز به حداقل برساند.
مرادی با اشره به اینکه موضوع فقط به دانشگاههای وزارت علوم ختم نمیشود، گفت: دانشگاه آزاد را نیز باید در نظر گرفت، این موضوع تعداد زیادی از دانشگاهیان را درگیر میکند؛ به همین دلیل باید کمیته مشترکی از دو وزارتخانه تشکیل و برنامههای خود را ارائه دهند.
این استاد روانشناسی یکی از راههایی که میتواند این موضوع را به خوبی پیش ببرد طرح تربیت مشترک در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری عنوان کرد و گفت: مثلا دانشگاه علوم پزشکی تهران در کنار دانشگاه تهران و یا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در کنار دانشگاه اصفهان و … کار را پیش ببرند.
وی اضافه کرد: با این کار هم کیفیت آموزشها بالاتر میرود و هم برنامه دقیقتری اجرا میشود؛ اما اگر چنین اقداماتی در دستور کار قرار نگیرد، مسائل ادامه خواهد داشت.
مرادی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تجربه جهانی از تعامل روانشناسی و روانپزشکی در کنار هم اما با حوزههای مستقل حکایت دارد، گفت: بنده نگرانیهای وزارت بهداشت را درک میکنم و قبول دارم اما انتقال یکدفعه روانشناسی از وزارت علوم به وزارت بهداشت عجولانه و غیرکارشناسی شده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در چنین تصمیمهایی باید منافع مردم و دانشگاهیان بر هر چیزی ارجحیت داشته باشد و صرف اینکه منافع یک گروه خاص در نظر گرفته شود درست نیست.
مرادی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به تصمیم منطقیتر وزارت بهداشت در این خصوص اعلام کرد: باید با یک تصمیم درست از همه پتانسیلهای کشور در این بخش اعم از دانشگاه آزاد، وزارت علوم، وزارت بهداشت و دیگر موسسات غیردولتی به درستی و با دید بلندمدت استفاده کرد.
بنده با انتقال روانشناسی به وزارت بهداشت موافق نیستم.
سلام و سپاس که نظر خود را با ما در میان گذاشتید.
دهد.بنابراین باید دقت شود که وزارت علوم با تمام توان خودباید بکوشد تا روان شناسی در مسلخ روانپزشکی در دوران تصدی آن ها ذبح نشود و تلاش کنند با پوشش بیمه ای خدمات روان شناسی، به کمک جامعه ای که نیاز مند خدمات روان شناسی هستند بشتابند تا بخش زیادی از مردم در دام اعتیاد ووابستگی به داروهای روانپزشکی نیفتند. با احترام به حفظ قداست روان پزشکی در جایگاه خودش و حفظ قداست نظام نوین روان شناسی در درمان به دور از وابستگی به دارودر جایگاه خودش . سید محمد حبیبی روان شناس بالینی
سلام و سپاس که نظر خود را با سایک نیوز در میان گذاشتید.
به نظر من اگر نظام روان شناسی بتواند جایگاه فارغ التحصیلان این رشته را درجامعه مشخص کند وبه مردم اطلاع رسانی نماید که نقش روان شناسان با روان پزشکان در درمان بیماری ها در چه زمینه هایی هستند، مردم از سرگردانی در انتخاب درمانگران خود نجات خواهند یافت. چه بسیارند افرادی که برای درمان مسائل روحی خود که منبعث از یک بحران مقطعی خانوادگی یا اجتماعی بوده و به روانپزشک مراجعه کرده اند ودر دام وابستگی به دارو افتاده اند در حالیکه اگر به روان شناس مراجعه می داشتند این اتفاق نمی افتاد. متاسفانه مردم ما را به درمان دارویی بیشتر عادت داده اندتا درمان های صرفا روان شناختی، ونقش بعضی از روان پزشکان در ترویج این فرهنگ بی اثر نبوده است.مسولین حفاظت از نظام روانشناسی این موضوع را برای مردم ما باید جا بیندازند که روانپزشک بادارودرمانی می خواهد بیمار را در سطح قبل از استقرار بیماری قرار دهد و روانشناس می خواهد با بازسازی فکر، افرادی که نیاز به دارو ندارند از ابتلاء به بیماری نجات دهد.بنابراین باید دقت شود که وزارت علوم با تمام توان خودباید بکوشد تا روان شناسی در مسلخ روانپزشکی در دوران تصدی آن ها ذبح نشود و تلاش کنند با پوشش بیمه ای خدمات روان شناسی، به کمک جامعه ای که نیاز مند خدمات روان شناسی هستند بشتابند تا بخش زیادی از مردم در دام اعتیاد ووابستگی به داروهای روانپزشکی نیفتند. با احترام به حفظ قداست روان پزشکی در جایگاه خودش و حفظ قداست نظام نوین روان شناسی در درمان به دور از وابستگی به دارودر جایگاه خودش . سید محمد حبیبی روان شناس بالینی